Prime rib med peppersaus

Prime rib med peppersaus

Lær hvordan du lager en perfekt roast prime rib au poivre med denne enkle oppskriften. Ideell for spesielle anledninger og festmåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 9-punds storfekjøtt av høyrygg, roast (ca. 4 ribbein), overflødig fett fjernet
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 4 teskjeer finhakket hvitløk
  • 2 spiseskjeer pluss 1 teskje knuste hele pepperkorn, grovt knust
  • 1/3 kopp finhakkede sjalottløk
  • 3 ½ kopper hermetisk storfekraft
  • 1/3 kopp Cognac eller brandy

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 230°C. Plasser storfe, med fettsiden opp, i en grunn ildfast form. Strø storfe med salt. Bland sennep og hvitløk i en liten bolle. Smør sennepsblandingen over toppen av storfe. Strø 2 spiseskjeer knuste pepperkorn over sennepsblandingen. Stek storfe i 15 minutter. Skru ned varmen til 160°C. Stek til kjøtttermometer som er satt inn i midten av storfe viser 52°C for medium-rare, med løst dekket folie hvis skorpe blir for raskt brun, ca. 2 timer og 45 minutter. Overfør storfe til serveringsfat. Dekk med folie for å holde varmen. Hell saftene fra pannen i et målebeger på 2 kopper (rengjør ikke pannen). Sett saftene i fryseren i 10 minutter. Skje av fettet fra toppen av saftene, og returner 1 spiseskje fett til stekepannen. Sett saftene til side. Smelt fettet i samme stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og surr til de er møre, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen, ca. 2 minutter. Fjern pannen fra varmen. Tilsett hermetisk storfebuljong, deretter Cognac (væsken kan ta fyr). Sett pannen tilbake på varmen og kok til væsken er redusert til 2 kopper, ca. 15 minutter. Tilsett saftene fra pannen og resten av 1 teskje knuste pepperkorn. Overfør saftene til sauskanne. Skjær opp steiken og server med saftene.