Hong Kong-style nudler med kylling og grønnsaker

Hong Kong-style nudler med kylling og grønnsaker

Lær hvordan du lager autentiske hong kong style noodles med saftig kylling og ferske grønnsaker. En enkel og smakfull oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp soyasaus, delt
  • 2. 2 spiseskjeer finhakket ingefær
  • 3. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 4. 2 spiseskjeer chilipasta med hvitløk
  • 5. 4 spiseskjeer maisstivelse, delt
  • 6. 2 kopper kyllingbryst, skåret i 1/4-tommers skiver, uten skinn
  • 7. 16 unser chow mein-nudler
  • 8. 1/2 kopp rapsolje
  • 9. 1 kopp 1/8-tommers julienne av hvit løk
  • 10. 1/2 kopp 1/4-tommers strimler av rød paprika
  • 11. 1 kopp 1/4-tommers staver av gulrot
  • 12. 1 kopp 1/2-tommers skråskåret selleri
  • 13. 1/2 kopp 1/2-tommers strimler av shiitakesopp
  • 14. 3/4 kopp 1/2-tommers strimler av snøerter
  • 15. 1 kopp mungbønnespirer
  • 16. 3 spiseskjeer hoisinsaus
  • 17. 1/4 teskje sesamolje
  • 18. 1 1/2 kopper lavsodium kyllingkraft
  • 19. 1/2 kopp strimler av grønn løk

Fremgangsmåte

  1. 11. I en resealbar plastpose tilsett 3 spiseskjeer soyasaus, ingefær, hvitløk, chili hvitløkpasta, 2 spiseskjeer maisstivelse og bland godt. Deretter tilsetter du kylling og lar det marinere i 1 time.
  2. 22. I en middels stor kjele koker du vann og kok chow mein-nudler til de er al dente. Ta dem opp og legg dem i isvann, rist av vannet og vend dem inn i 2 spiseskjeer olje for å forhindre at de setter seg fast.
  3. 33. I en stor sautépanne eller wok varmer du opp 2 spiseskjeer olje til nesten røykpunkt og tilsetter kylling, og skiller hver bit ved innføring. Stek til de er brune på alle sider. Ta opp og hold varm.
  4. 44. I samme wok tilsetter du 2 spiseskjeer olje. Varm opp til nesten røykpunkt, og tilsett løk, paprika, gulrøtter og selleri. Sauter i 2 minutter, deretter tilsetter sopp, erter og bønnespirer. Stek i 1 minutt, tilsett deretter kylling, sautér i 1 minutt, tilsett hoisinsaus, 3 spiseskjeer soyasaus og sesamolje, vend godt og fjern fra varmen.
  5. 55. Varm opp en 30 cm non-stick sautépanne, tilsett 3 spiseskjeer olje og varm til nesten røykpunkt. Ha i de kalde chow mein-nudlene og stek på den ene siden til de er sprø og lett gyldne. Snu nudlene, tilsett ytterligere 2 spiseskjeer olje og stek på den andre siden. Når de er ferdige, fjern dem og la dem renne av på kjøkkenpapir, mens du holder dem varme.
  6. 66. Bland 2 spiseskjeer maisstivelse med kyllingkraft, og avfett den varme woken med blandingen. La det koke inn og redusere til en tredjedel.
  7. 77. Legg nudlene på et serveringsfat med oppkant, topp med kylling- og grønnsaksrøre, og hell