Grillet kylling med gremolata

Grillet kylling med gremolata

Lær hvordan du lager saftig grillet kylling med frisk gremolata. En enkel oppskrift perfekt for sommermåltidet eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 4 benfrie, skinnede kyllingbrysthalvdeler, ca. 170 gram hver
  • 2. Ekstra jomfrolivolje
  • 3. Kasjersalt og nykvernet svart pepper
  • 4. 1 liten hvitløksfedd
  • 5. 1/4 teskje kasjersalt
  • 6. 1 sitron, finrevet skall
  • 7. 1/4 kopp finhakket flatbladpersille
  • 8. 1 til 2 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
  • 9. Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en grillpanne på middels høy varme. Fjern kyllingfiletene fra kyllingbrystet og sett dem til side for en annen bruk. Pensle kyllingen lett med olje, og krydre skinnet med salt og pepper. Legg kyllingen med skinnsiden ned på grillen, og kok til kantene blir ugjennomsiktige, omtrent 6 minutter. (For å få fine kryssende grillmerker, snu brystet omtrent halvveis i kokingen, og plasser det ca. 45 grader fra sin opprinnelige posisjon.) Krydre med salt og pepper, og snu kyllingen. Kok til den er fast i konsistensen, omtrent 6 minutter til.
  2. 22. Mens kyllingen koker, lag gremolata: Hakk hvitløken, tilsett saltet, og fortsett å hakke til du får en pasta. I en liten bolle, rør hvitløken sammen med sitronzesten, persillen og olivenoljen. Krydre med pepper etter smak.
  3. 33. Skjær brystene i skiver på tvers av fibrene, og server med gremolata.