Stekt collard greens-omelett

Stekt collard greens-omelett

Lær hvordan du lager en velsmakende og næringsrik sauteed collard green omelet. Perfekt for en sunn start på dagen, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 1. En skvett chardonnay-eddik
  • 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3. 4 store egg
  • 4. Hakket fersk flatbladpersille
  • 5. 3 spiseskjeer usaltet smør, delt i spiseskjeer
  • 6. 1/2 tomme stykke amerikansk pancetta, skåret i små terninger, eller 115 gram dobbeltrøkt bacon, skåret i små terninger
  • 7. 450 gram babygrønne blader (kål, sennepskål, løvetannblader, rødbadblader), store stilker fjernet om nødvendig
  • 8. 1/4 kopp grønnsaksbuljong, kyllingbuljong eller vann, mer etter behov
  • 9. Noen dråper chipotle-hot saus

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt 1 spiseskje smør i en 25 cm non-stick panne over middels varme. Tilsett pancetta og kok til den er gyldenbrun og sprø, og fettet har blitt utløst, omtrent 10 minutter. Tilsett grønnsakene, kraft, hot sauce og eddik. Kok til grønnsakene akkurat har visnet, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper, og tilsett en ekstra spiseskje kraft hvis grønnsakene tørker ut før de er myke.
  2. 22. I en liten non-stick panne over middels varme, tilsett de resterende 2 spiseskjeene smør og kok til smøret begynner å glitre. Visp eggene i en bolle til de er lette og luftige, og krydre med salt og pepper. Hell eggene i pannen og la dem koke til bunnen begynner å sette seg, opptil ett minutt. Med en varmebestandig slikkepott, forsiktig skyv den ene kanten av egget inn mot midten av pannen mens du heller pannen for å la det flytende egget renne inn under. Gjenta med de andre kantene til det ikke er mer flytende egg igjen. Legg grønnsakene langs midten av omeletten og rull den sammen til en sylinder. Flytt den over på et serveringsfat, krydre toppen med salt og pepper, og pynt med persille.