
Fransk smørkrem
Lær hvordan du lager den perfekte franske smørkremen med vår enkle oppskrift. Ideell for kaker, cupcakes og dekorasjoner. Oppdag tips og triks for best resultat!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Karamelltermometer
- 22. Plasser hele egg og eggeplommer i en bolle til en elektrisk mikser utstyrt med vispvedlegg. Pisk på middels høy hastighet til eggene er lyse gule og tykke, omtrent 5 minutter. (Eggene vil holde en fordypning laget med fingeren i noen sekunder.)
- 33. I mellomtiden heller du sukker og 1/3 kopp vann i en middels stor kjele satt over middels varme. Fest et karamelltermometer til sidene av kjelen og kok opp til mykballstadiet, uten å røre, ved 240 grader Fahrenheit.
- 44. Begynn å piske eggene igjen på middels høy hastighet og hell sakte den varme sirupen i en tynn stråle, med sikte på å føre den mellom sidene av bollen og vispene. Fortsett å piske til både bunnen av bollen og blandingen er avkjølt, i 10 til 15 minutter. Blandingen skal være tykk, men vil ikke danne en spiss på dette tidspunktet. Rør inn saltet.
- 55. Mens du fortsatt pisker på middels høy hastighet, tilsett smøret, litt av gangen. Når smøret tilsettes, kan det virke som om smørkremen blir tynnere, men den vil tykne til faste topper når alt smøret er tilsatt. Pisk inn vaniljeekstraktet.
- 66. Bruk den med en gang eller oppbevar den i en lufttett beholder i kjøleskapet over natten. Smørkremen kan trenge å piskes opp igjen for å jevne ut den før bruk.