
Hjemmelaget vaniljeekstrakt
lær hvordan du lager din egen vaniljeekstrakt hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt for baking og dessertlaging. ingen kunstige tilsetninger!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 1
drikke
Ingredienser
- 1. 1 (16-ounce) ren glasskrukke eller flaske med tett lokk
- 2. 16 gram vodka
- 3. 5 vaniljestenger
- 4. 1 eggehvite, pisket
- 5. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 6. 4 kopper hele mandler
- 7. 3/4 kopp sukker
- 8. 1/4 teskje salt
- 9. 1/2 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Bruk en skarp kniv og skjær vaniljestengene opp på langs for å få ut frøene. Legg stengene i en krukke eller flaske, og hell over vodka. Lukk krukken, rist den et par ganger, og plasser den på et kjølig, mørkt sted. La krukken stå i 6 til 8 uker, og rist den igjen én eller to ganger i uken. Blandingen vil bli mørkere og mørkere med tiden. Når ekstrakten begynner å gå tom, fyll på med mer vodka og rist igjen. Når du bruker en vaniljestang, ikke nøl med å legge den i krukken etter bruk. Dette vil fortsette å "mate" vaniljeekstrakten din, og den bør vare evig.
- 2Vaniljevarianter:
- 3Vaniljesukker: Del to vaniljestenger og skrap ut frøene. Ha frøene i en lufttett beholder sammen med 3 kopper sukker. Dekk vaniljestengene med sukker og forsegle godt. La sukkeret stå i 2 uker. Bruk det som vanlig sukker.
- 4Vanilje mandler: Forvarm ovnen til 150 °C (300 °F). Pisk eggehviten sammen med vaniljeekstraktet, og tilsett mandlene. Rør godt slik at mandlene blir dekket. Bland sukker, salt og kanel, og vend det inn i mandlene. Legg mandlene i ett lag på et smurt bakepapir. Stek i ovnen ved 150 °C i 20 minutter. Ta ut og avkjøl på bakepapir, og bryt opp i klaser.