Havets kamskjell med vermut

Havets kamskjell med vermut

Lær hvordan du lager deilige sjøscallops med vermouth i denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 1 sjalottløk, hakket
  • 3. 2 bokser (ca. 400 g) kvartede artisjokkhjerter i vann, drenert
  • 4. Salt og pepper
  • 5. 1/4 kopp hakkede persilleblader
  • 6. 2 spiseskjeer kapers, drenert
  • 7. 16 sjøscallops
  • 8. 1/2 kopp tørr vermut

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett 2 sirkler med olivenolje, omtrent 2 spiseskjeer, og de hakkede sjalottløkene i pannen. Kok sjalottløken i oljen i et minutt eller så, tilsett artisjokkhjertene og vend dem forsiktig slik at de blir varmet gjennom. Krydre artisjokkene med salt og pepper, og bland inn persille og kapers. Overfør artisjokkene til et serveringsfat.
  2. 22. Tørk ut pannen og sett den tilbake på varmen, og øk varmen litt. Krydre de avrente og trimmede scampiene med salt og pepper. Tilsett én sirkelen med olivenolje i den veldig varme pannen, og legg umiddelbart scampiene i pannen. Stek scampiene i ett lag, slik at de karamelliserer, i 2 minutter på hver side. Tilsett vermut i pannen og kok ut alkoholen, i 1 til 2 minutter. Anrett scampiene i vermut over artisjokkene og server.