Spinat- og olivendekake med olje
oppdag hvordan du lager deilige spinat- og olivenolje cupcakes. enkel oppskrift for en sunn dessert som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1. 1 3/4 kopper fersk økologisk spinat
- 2. 2 kopper kake-mel
- 3. 1 teskje bakepulver
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 1 1/2 kopper sukker
- 6. 3 økologiske egg
- 7. 3/4 kopp olivenolje
- 8. 2 teskjeer økologisk sitronsaft
- 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 10. 8 mellomstore økologiske plommetomater
- 11. 3/4 kopp hvitt sukker
- 12. En klype salt
- 13. 2 økologiske hele nellikker
- 14. 1 økologisk kanelstang
- 15. 1 pund 2 unser økologisk kremost
- 16. 13 1/2 unser hvit sjokolade, smeltet
- 17. 9 unser økologisk usaltet smør, mykt
- 18. 1 1/4 unser økologisk sitronsaft
- 19. 1/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1For cupcakesene: Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Forbered to muffinsformer med papirformer.
- 2Mos spinaten til du måler opp én kopp. Sikt sammen mel, bakepulver og salt i en bolle.
- 3Bland sukker og egg til det er kremaktig i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker. Tilsett deretter olje, sitronsaft, vanilje og spinatpuré, og bland godt.
- 4Tilsett de tørre ingrediensene litt etter litt, og bland i ytterligere 30 sekunder.
- 5Stek i 14 minutter, og la deretter avkjøle helt.
- 6For tomatmarmeladen: Kok opp en kjele med vann. Tilsett tomatene og kok til skinnet begynner å løsne, ca. 2 minutter. Dypp deretter tomatene i kaldt vann. Skrell, fjern frøene og hakk tomatene i terninger.
- 7Overfør tomatene til en kjele sammen med sukker, salt, nellik og kanel, og kok til de er møre og sirupaktige. La avkjøle.
- 8For smørkrem: Pisk kremosten myk i bollen til en kjøkkenmaskin med flatpisker. Tilsett hvit sjokolade og bland godt.
- 9Bland inn smør, sitronsaft og salt.
- 10Til montering: Bruk en melonballer til å fjerne midten av hver cupcake og fyll med tomatmarmelade.
- 11Pynt med smørkrem på toppen og garnér med mer tomatmarmelade.