Pizza Bianca

Pizza Bianca

Lær hvordan du lager pizza bianca, en enkel og deilig italiensk pizza uten tomatsaus. Perfekt som forrett eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. Én 12-unse ball med pizzadeig
  • 2. 1/2 kopp hvetemel
  • 3. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 4. 1/2 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano
  • 5. 1 teskje sitronskall (fra 1 sitron)
  • 6. 1/2 teskje ferske timianblader
  • 7. 16 tynne skiver mortadella

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Del deigen i 4 like store deler.
  3. 3Dryss mel på et skjærebrett og kjevle ut hver deigball til en runding på omtrent 15 cm i diameter.
  4. 4Varm opp oljen i en middels stor stekepanne på middels varme, ca. 3 minutter for å få den varm.
  5. 5Legg en av deigrundene i den varme pannen.
  6. 6Når deigen begynner å boble på toppen og bunnen er gyllenbrun, snu den for å steke den andre siden, ca. 2 minutter per side.
  7. 7Ta ut skorpen fra pannen og legg den på en tallerken.
  8. 8Dryss 2 spiseskjeer Parmigiano-Reggiano jevnt over hele overflaten.
  9. 9Strø over litt sitronskall og noen timianblader.
  10. 10Legg 4 skiver mortadella over pizzaen.
  11. 11Gjenta med resten av deigen, og server deretter.