Brasilianske torskeboller

Brasilianske torskeboller

Lær hvordan du lager tradisjonelle brazilian codfish balls hjemme. En enkel oppskrift på smakfulle fiskeballer, perfekt for forretter eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund russetpoteter (ca. 2 til 3 mellomstore), skrelt og delt i biter
  • 2. 3 kopper kamskjelljuice (eller fisk- eller rekerbuljong)
  • 3. 1 middels gul løk, delt i fire
  • 4. 1 laurbærblad
  • 5. 1 pund torskefilet, delt i store biter
  • 6. 2 store egg, lett pisket
  • 7. 3 spiseskjeer finhakket fersk koriander, pluss litt til pynt
  • 8. 1 1/2 teskje grønn hot sauce (anbefalt: Tabasco)
  • 9. 1 teskje salt
  • 10. 1 kopp krydret tørr brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg potetene i en kjele og dekk med østerskrelldamp. Kok opp over middels varme og kok til potetene er møre med gaffel, ca. 20 minutter. Fjern potetene med en hullsleiv og legg dem i en bolle. Til kokevæsken, tilsett løk og laurbærblad; la det småkoke i 3 minutter. Mens potetene fortsatt er varme, mos dem med en håndstøter og sett til side. Tilsett torsk i den småkokende buljongen og kok til fisken er ugjennomsiktig, ca. 3 minutter. Fjern fisken med en hullsleiv og bland den inn i de moste potetene.
  2. 22. Tilsett egg, koriander, hot sauce og salt i fisk- og potetblandingen. Bland godt til alt er godt kombinert. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det er helt avkjølt og fast, minst 4 timer eller helst over natten.
  3. 33. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en bakeplate med non-stick stekespray. Dryss brødsmuler på en tallerken.
  4. 44. Bruk en iskremsskje til å forme den avkjølte fisk- og potetblandingen til 5 cm store kuler. Rull hver kule i brødsmuler til den er helt dekket. Legg torskekulene på den forberedte platen og spray lett med non-stick stekespray – dette vil gjøre dem ekstra sprø. Stek til torskekulene er pent brune, ca. 20–25 minutter. Legg torskekulene på et serveringsfat og pynt med koriander.