
Brasilianske torskeboller
Lær hvordan du lager tradisjonelle brazilian codfish balls hjemme. En enkel oppskrift på smakfulle fiskeballer, perfekt for forretter eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene i en kjele og dekk med østerskrelldamp. Kok opp over middels varme og kok til potetene er møre med gaffel, ca. 20 minutter. Fjern potetene med en hullsleiv og legg dem i en bolle. Til kokevæsken, tilsett løk og laurbærblad; la det småkoke i 3 minutter. Mens potetene fortsatt er varme, mos dem med en håndstøter og sett til side. Tilsett torsk i den småkokende buljongen og kok til fisken er ugjennomsiktig, ca. 3 minutter. Fjern fisken med en hullsleiv og bland den inn i de moste potetene.
- 22. Tilsett egg, koriander, hot sauce og salt i fisk- og potetblandingen. Bland godt til alt er godt kombinert. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det er helt avkjølt og fast, minst 4 timer eller helst over natten.
- 33. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en bakeplate med non-stick stekespray. Dryss brødsmuler på en tallerken.
- 44. Bruk en iskremsskje til å forme den avkjølte fisk- og potetblandingen til 5 cm store kuler. Rull hver kule i brødsmuler til den er helt dekket. Legg torskekulene på den forberedte platen og spray lett med non-stick stekespray – dette vil gjøre dem ekstra sprø. Stek til torskekulene er pent brune, ca. 20–25 minutter. Legg torskekulene på et serveringsfat og pynt med koriander.