Safranbakt blomkål

Safranbakt blomkål

oppskrift på saffron stekt blomkål, en smakfull og sunn rett som passer perfekt til alle anledninger. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2. 1/2 teskje lett knuste safrantråder
  • 3. 1/4 teskje korianderfrø, knust
  • 4. 2 hvitløksfedd, knust
  • 5. 1 sjalottløk, hakket
  • 6. Koshersalt
  • 7. 1 blomkål, delt i buketter
  • 8. Saften av 1/2 sitron
  • 9. Hakket frisk persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Varm opp olivenoljen i en stor ovnsikker stekepanne over middels varme. Tilsett safran, koriander, hvitløk, sjalottløk og 1 teskje salt, og kok under omrøring til sjalottløken er gjennomsiktig og oljen blir gul, omtrent 5 minutter. Tilsett blomkålen, sitronsaft og 1/3 kopp vann. Øk varmen til høy og kok under omrøring av og til til blomkålen blir gul og vannet nesten har fordampet, omtrent 5 minutter.
  2. 22. Overfør stekepannen til ovnen. Stek, og rør om halvveis, til blomkålen er mør og gyllen, ca. 15 minutter. Smak til med salt og dryss over hakket persille.
  3. 33. Fotografert av Con Poulos