Butternut-tyttebærknuter med brunt smør og salvie
oppskrift på deilige butternut dumplings med smakfull brun smør og frisk salvie, perfekt som forrett eller småretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 22. På et stekebrett, plasser squashen med kjøttsiden ned og stek til den er veldig mør (ca. 45 minutter). Samtidig, stek potetene direkte på ovnracken i 1 time.
- 33. Del potetene og la dem avkjøle litt, eller til du kan håndtere dem. Ikke la dem avkjøle helt. Skrap ut kjøttet av potetene og squashen i en bolle, og mos med en håndstøter. Bland inn egget, salt og muskatnøtt. Deretter tilsetter du melet og blander til en myk deig dannes. Ikke bruk en blender, da kan deigen bli overarbeidet. Tilsett mer mel med skje hvis deigen fortsatt er for fuktig.
- 44. Hell deigen ut på et melet bord og del den i 8 deler. Rull ut til pølser og skjær i 1/2-tommers biter. Legg bitene på et melet stekebrett etter hvert som du jobber. På dette stadiet kan du fryse dem på brettet til de er faste, deretter overføre dem til zip-lock poser og oppbevare i fryseren.
- 55. I en stor kjele med kokende, saltet vann, slipp forsiktig dumplingene ned. Ikke overfyll. Når de begynner å flyte, fjern dem med en hullsleiv og legg dem i en isvannbad.
- 66. Sil av vannet og vend inn litt olje. Oppbevar løst i beholdere til de skal brukes.
- 77. For å varme opp, varm opp en stekepanne på høy varme og tilsett 1 ss smør. Kok til smøret begynner å skumme og bli brunt. Tilsett 2 ts salvieblader og 1 kopp dumplings. Kok i ytterligere ett minutt til dumplingene er gjennomvarme. Gjenta til du har ønsket mengde porsjoner. Anrett på tallerken og topp med nyrevet parmesan.