Gnocchi med smør- og timiansaus

Gnocchi med smør- og timiansaus

Lær hvordan du lager deilige gnocchi med en aromatisk smør- og timiansaus. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett. Enkel oppskrift for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp usaltet smør
  • 2. 1 spiseskje ferske timianblader
  • 3. 1 (1 pund) russetpotet
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 6. 1 stort egg, pisket for å blande
  • 7. 1/4 kopp hvetemel
  • 8. 1/4 kopp revet Pecorino Romano

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok smøret i en tung, middels stor stekepanne på middels varme til det begynner å bli brunt, ca. 2 minutter. Ta av varmen. Tilsett timianbladene. Sett til side.
  2. 22. Stikk poteten over hele med en gaffel. Mikrobølgeovn poteten til den er mør, og snu den en gang, ca. 12 minutter. Del poteten i to og skje ut kjøttet i en stor bolle; kast skallet. Bruk en gaffel til å mose poteten godt. Rør inn salt og pepper. Bland inn 3 ss av egget; kast det resterende egget. Sikt melet over potetmosen og elt det inn til det er godt blandet.
  3. 33. Del deigen i 4 like store deler. Rull hver del mellom håndflatene og arbeidsflaten til en 1/2 tommer tykk snor (ca. 20 tommer lang). Kutt deigen i 1-tommers biter. Rull hver bit over en tresleiv med riller eller over tennene på en gaffel for å lage groper i deigen.
  4. 44. Kok gnocchien i en stor kjele med kokende, saltet vann til de flyter opp til overflaten, ca. 1 minutt. Fortsett å koke til gnocchien er møre, ca. 4 minutter til. Bruk en hullsleiv til å overføre gnocchien til den varme timian-smørblandingen i stekepannen. Vend forsiktig for å dekke.
  5. 55. Fordel gnocchien og smørsaucen i grunne boller. Topp med Pecorino og server.