Femkrydret ørret med gulrotsalat

Femkrydret ørret med gulrotsalat

Lær hvordan du lager en smakfull femkrydret ørret servert med frisk gulrotsalat. En enkel og sunn rett som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 3 ss ekstra jomfroliv olje
  • 2. Finrevet skall og saft av 1 sitron, pluss båter til servering
  • 3. Kasjersalt og nykvernet svart pepper
  • 4. 3 mellomstore gulrøtter
  • 5. 1/2 liten rødløk, delt i to og tynnsnittet
  • 6. 2 ss hakket frisk gressløk
  • 7. 3/4 ts kinesisk fem-spice pulver
  • 8. 1/4 ts cayennepepper
  • 9. 4 store ørretfileter med skinn (ca. 140 g hver)
  • 10. 1 pakke på 250 g kokte, skrelte rødbeter (ca. 1 1/2 kopper)
  • 11. 1/4 kopp kremet horseradish

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp 2 spiseskjeer olivenolje og sitrusskall og -saft i en stor bolle; krydre med salt og svart pepper. Skrell gulrøttene i lange bånd med en grønnsaksskreller; tilsett i bollen sammen med den røde løken og halvparten av gressløken. Vend godt slik at det blir jevnt dekket, og sett til side.
  2. 22. Bland femkrydder, cayenne og 1/2 teskje salt og svart pepper i en liten bolle; gni det inn i kjøttsiden av fiskefiletene. Varm opp 1/2 spiseskje olivenolje i en middels non-stick panne over middels høy varme. Legg i 2 fileter med skinnsiden ned, og stek til de er sprø, ca. 2 minutter. Snu forsiktig og stek til de er gjennomstekt, ca. 2 minutter til. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett med skinnsiden ned. Gjenta med resten av olivenoljen og fisken.
  3. 33. Tilsett rødbetene i bollen med gulrøttene og vend godt. Fordel fisken på tallerkener; topp med kremet horseradish og resten av gressløken. Server med gulrotsalaten og sitrusskiver.
  4. 44. Fotograf: Justin Walker