
Femkrydret ørret med gulrotsalat
Lær hvordan du lager en smakfull femkrydret ørret servert med frisk gulrotsalat. En enkel og sunn rett som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Visp 2 spiseskjeer olivenolje og sitrusskall og -saft i en stor bolle; krydre med salt og svart pepper. Skrell gulrøttene i lange bånd med en grønnsaksskreller; tilsett i bollen sammen med den røde løken og halvparten av gressløken. Vend godt slik at det blir jevnt dekket, og sett til side.
- 22. Bland femkrydder, cayenne og 1/2 teskje salt og svart pepper i en liten bolle; gni det inn i kjøttsiden av fiskefiletene. Varm opp 1/2 spiseskje olivenolje i en middels non-stick panne over middels høy varme. Legg i 2 fileter med skinnsiden ned, og stek til de er sprø, ca. 2 minutter. Snu forsiktig og stek til de er gjennomstekt, ca. 2 minutter til. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett med skinnsiden ned. Gjenta med resten av olivenoljen og fisken.
- 33. Tilsett rødbetene i bollen med gulrøttene og vend godt. Fordel fisken på tallerkener; topp med kremet horseradish og resten av gressløken. Server med gulrotsalaten og sitrusskiver.
- 44. Fotograf: Justin Walker