Caprese-salat

Caprese-salat

Lær hvordan du lager en klassisk caprese salat med ferske tomater, mozzarella og basilikum. Perfekt for en lett forrett eller sommermåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper balsamicoeddik
  • 2. 2. 3 modne tomater
  • 3. 3. 340 gram fersk mozzarella, skåret i tykke skiver
  • 4. 4. Stor bunt ferske basilikumblader
  • 5. 5. Olivenolje, til å dryppe over
  • 6. 6. Stor klype kosher-salt
  • 7. 7. Stor klype nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Mål opp balsamicoeddiken og hell den i en kjele. La den småkoke på lav varme. Kok den til balsamicoeddiken har redusert til en fin, tykk glasur (men fortsatt flytende), omtrent 15 minutter. Åh, og en annen ting: huset ditt vil lukte. Men det er en god lukt, en eddikaktig lukt. La reduksjonen avkjøle til romtemperatur før du serverer den.
  2. 22. Når du er klar til å sette sammen salaten, skjær tomatene i tykke skiver. Legg dem på et fat, vekslende med mozzarellaskivene. Stikk hele basilikumbladene inn mellom tomat- og osteskivene.
  3. 33. Drypp den vakre, nesten svarte balsamico-reduksjonen over. Deretter heller du olivenolje i en tynn stråle over toppen. Til slutt strør du over salt og pepper.
  4. 44. Dette må du ha i livet ditt. Lag det i dag, mine venner.