
Røyket rekesalat med røyket tomatvinaigrette
oppskrift på en frisk og smakfull røkt rekesalat med røkt tomatvinaigrette, perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 1/2 pund store reker, skrelte, renset og smørfløyet
- 2/3 kopp røkt tomatvinaigrette
- 6 kopper babyspinat
- 12 store plommetomater
- sherryeddik, etter smak
- kosher-salt, etter smak
- nykvernet svart pepper, etter smak
- 1/2 hode ovnsbakt hvitløk
- 1/2 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 1 ss. alderwood chips
- 2SALAT: Legg reker i en komfyrrøker. Krydre med salt og pepper. Røyk på middels varme i 15 minutter, med lønnesirupchips, og sett til side. Reserver 1/4 kopp og vend resten med babyspinat i en stor bolle. Anrett spinaten på salatfat, topp med reker og drypp rekene med den resterende vinaigretten før servering.
- 3VINAIGRETTE: Del tomatene i to og legg den kuttede siden opp på røykeristen. Strø sherryeddik, salt og pepper over de utstikkende sidene. Røyk i 12-15 minutter på middels lav varme. Fjern røykeren fra varmen og la den hvile med lokket lukket i ytterligere tre minutter. Ta tomatene ut av røykeren og skrell dem med hendene, hold tomatene over en food processor for å fange opp saften. Kast skallet. Press hvitløksfeddene ut av skallet og i food processoren, og kjør blandingen i ca. 30 sekunder for å blande og puré. Mens prosessoren går, tilsett olje sakte i en tynn stråle til vinaigretten er emulsifisert. Krydre vinaigretten med mer salt og pepper, smak til, og tilsett noen dråper sherryeddik om nødvendig for å gi vinaigretten en mild syrlighet.





