Røyket rekesalat med røyket tomatvinaigrette

Røyket rekesalat med røyket tomatvinaigrette

oppskrift på en frisk og smakfull røkt rekesalat med røkt tomatvinaigrette, perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1 1/2 pund store reker, skrelte, renset og smørfløyet
  • 2/3 kopp røkt tomatvinaigrette
  • 6 kopper babyspinat
  • 12 store plommetomater
  • sherryeddik, etter smak
  • kosher-salt, etter smak
  • nykvernet svart pepper, etter smak
  • 1/2 hode ovnsbakt hvitløk
  • 1/2 kopp olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 1 ss. alderwood chips
  2. 2SALAT: Legg reker i en komfyrrøker. Krydre med salt og pepper. Røyk på middels varme i 15 minutter, med lønnesirupchips, og sett til side. Reserver 1/4 kopp og vend resten med babyspinat i en stor bolle. Anrett spinaten på salatfat, topp med reker og drypp rekene med den resterende vinaigretten før servering.
  3. 3VINAIGRETTE: Del tomatene i to og legg den kuttede siden opp på røykeristen. Strø sherryeddik, salt og pepper over de utstikkende sidene. Røyk i 12-15 minutter på middels lav varme. Fjern røykeren fra varmen og la den hvile med lokket lukket i ytterligere tre minutter. Ta tomatene ut av røykeren og skrell dem med hendene, hold tomatene over en food processor for å fange opp saften. Kast skallet. Press hvitløksfeddene ut av skallet og i food processoren, og kjør blandingen i ca. 30 sekunder for å blande og puré. Mens prosessoren går, tilsett olje sakte i en tynn stråle til vinaigretten er emulsifisert. Krydre vinaigretten med mer salt og pepper, smak til, og tilsett noen dråper sherryeddik om nødvendig for å gi vinaigretten en mild syrlighet.