
Tomato Tatins
Lær hvordan du lager deilige tomat tarts med enkel oppskrift. Perfekt for sommerens måltider eller som forrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1/3 kopp olivenolje, pluss litt ekstra til å pensle formene
- 3 mellomstore, solmodne gule tomater (ca. 680 gram)
- 3 mellomstore, solmodne røde tomater (ca. 680 gram)
- 1 hvitløksfedd
- 4 skiver landbrød (ca. 1,3 cm tykke)
- Ekstra jomfru olivenolje, til å pensle
- 8 teskjeer basilikumpesto eller tapenade, valgfritt, ferdigkjøpt
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230°C (450°F) og pensle lett to stekeplater eller bakebunner med olje. Skjær tomatene i 1/2-tommers tykke skiver og legg dem i ett lag i bakeplatene. Rist tomatene i øvre og nedre del av ovnen til de akkurat er møre, men ikke faller fra hverandre, ca. 15 minutter, og la dem avkjøle litt i platene på rister. La ovnen stå på.
- 2Halvér hvitløken. Skjær brødet i 1/2-tommers tykke skiver og bruk en rund utstikker på 4 tommer for å stikke ut 4 runde brødskiver. Pensle rundene på begge sider med den resterende tredjedelen av oljen og legg dem i ett lag på en bakeplate. Rist rundene i midten av ovnen til de er gylne, ca. 5 minutter, og gni umiddelbart på begge sider med de skårne sidene av hvitløken. Krydre de ristet rundene med salt og pepper.
- 3Pensle lett bunnen og sidene av 4 ramekiner (med diameter på 4 tommer og volum på 1 kopp) med ekstra jomfru olivenolje.
- 4Legg ett lag med en skive gul tomat og en skive rød tomat i bunnen av hver ramekin, og fordel en teskje pesto jevnt over hver. Gjenta lagdelingen én gang til, og topp hver tatin med en runde av brødet. Stek tatinene i midten av ovnen til de er varme, ca. 5 minutter. Vend en tallerken over hver ramekin og snu dem opp ned på tallerkenen.
- 5Server tatinene umiddelbart.




