
Keang ChuChi Goong ChuChi Shrimp
oppskrift på keang chuchi goong chuchi shrimp, en smakfull rett med ferske reker og asiatisk inspirasjon. enkel å lage og perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 til 7 friske røde chili eller serrano-chili, halvparten uten frø, halvparten med frø, og skåret i tynne strimler
- 15 ferske mynteblader, skåret i tynne strimler
- 10 kaffirlimeblader, skåret i tynne strimler, eller 1/4 kopp finhakket korianderblad
- 1 teskje havsalt
- 6 hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje finhakkede korianderrotter og stilker
- 1 tørket chili fra New Mexico (eller California), myknet i varmt vann og uten frø
- 15 tørkede de arbol- eller Japones-chili, myknet i varmt vann
- 1 spiseskje tørket reker, myknet i varmt vann og most (valgfritt)
- 1/2 teskje thailandske hvite pepperkorn, ristede og malt
- 1/2 teskje karvefrø, ristede og malt
- 1 teskje finhakket galangal eller 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
- 1 stilk sitrongress, fjernet de grønne delene og de harde ytterlagene, finhakket
- 1 teskje revet kaffirlimezest eller 1 spiseskje revet vanlig limezest
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 spiseskje ferskrevet kokosflak
- 1 teskje fermentert rekepaste eller 1 spiseskje rød miso
- 680 gram store reker, skrellet og renset for innmat
- Havsalt
- 2 kopper vegetabilsk olje
- 2 kopper pluss 2 spiseskjeer fersk usøtet kokosnøttkrem, fremgangsmåte følger
- 1/2 kopp Chu-Chi chili-paste, oppskrift følger
- 2 spiseskjeer fiskesaus (namm pla)
- 2 spiseskjeer palmesukker eller lyst brunt sukker
Fremgangsmåte
- 1Gni rekene med et par klyper havsalt og legg dem i en sil i vasken for å renne av i 10 minutter. Skyll med kaldt vann og tørk grundig med kjøkkenpapir.
- 2I en 30-centimeters stekepanne, varm opp oljen på høy varme i 2 minutter til 160 grader. (Du kan også teste om oljen er klar ved å dyppe tuppen av en tresleiv i oljen; hvis det dannes bobler rundt den, er oljen klar for steking.) Dyppfrityr rekene til de er gylne, i 1 til 2 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på et fat dekket med kjøkkenpapir. Dekk lett med mer papir og sett til side.
- 3I en 30-centimeters stekepanne, bland kokosmelken med chilipasten og sett over høy varme. Kok, rør om for å forhindre at pesten brenner seg, til blandingen begynner å boble, ca. 2 minutter. Senk varmen til middels-høy og fortsett å koke, rør av og til, til blandingen tykner og oljen skilles ut, og det dannes små bobler i fargen til chilipasten, ca. 7 minutter. Tilsett de stekte rekene, rør godt for å dekke dem, øk varmen til høy, og smak til med fiskesaus og palmesukker. Kok, rør godt i 1 til 2 minutter, og overfør deretter til et serveringsfat. Pynt med ferske chilislivers, myntestenger og kaffirlimeblader.
- 4Bruk en morter og støter, og knus havsalt og hvitløk til en pasta. Tilsett én og én, og knus korianderrot og -stilker, chili, tørket reke (hvis ønskelig), pepperkorn, karvefrø, galangal, sitrongress, limeskall og sjalottløk i rekkefølge, og tilsett hver ingrediens først når den forrige er most og innarbeidet i pastaen. Tilsett den revne kokosnøtten og bland godt, deretter tilsett den ferment