En spesiell spaetzle

En spesiell spaetzle

oppskrift på one special spaetzle, en deilig tysk pasta som passer til enhver anledning. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp kaldt vann
  • 1 3/4 kopper mel, pluss ekstra til utbaking
  • 2 egg
  • 1 teskje salt
  • 3 kvart lav-sodium kyllingkraft
  • 3 spiseskjeer smør
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 2 teskjeer fersk hakket flatbladpersille
  • 2 spiseskjeer finrevet Parmesan, pluss ekstra til pynt
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Spesialutstyr: pizzaskjærer

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels bolle, bland vann, mel, egg og salt med en tresleiv. Legg deigen på en ren skjærefjøl. Strø mel på begge sider av deigen og kjevle ut til en lang rektangel, omtrent 30 x 5 cm og 3 mm tykk. Med pizzaskjærer, kutt i strimler, 5 cm lange og 0,6 cm brede.
  2. 2Kok opp kyllingkraft i en stor kjele. Fyll en stor bolle med isvann. Slipp spaetzle i porsjoner ned i det kokende kraften og kok til pastaen flyter opp til overflaten. Ta pastaen opp med en hullsleiv og legg i isbadet. La renne av og legg på et stekebrett. Fortsett med de andre porsjonene.
  3. 3I en middels stekepanne, tilsett smør og la det smelte over middels varme til smøret blir lett brunt. Tilsett hvitløk og kok til det får en lett farge. Ha spaetzle i pannen for å varme det opp. Tilsett persille, ost, salt og pepper etter smak.
  4. 4Server i en bolle, pyntet med Parmesan.