Hello Fresh Mobile Banner
Grillet kalkunburger med tomatkompott

Grillet kalkunburger med tomatkompott

oppskrift på saftige grillet kalkun sliders med smakfull tomatjam. perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/4 pund kjøttdeig av kalkun (ikke magert)
  • 1/4 kopp lett ricottaost
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer fersk basilikum, hakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Olivenolje, til å smøre grillristene
  • 12 slider-brød
  • Romaine-salat, revet i bitestore biter
  • Tomatmarmelade, oppskrift følger
  • 1 pund plommetomater, kjernet og hakket
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 1/4 kopp pluss 1 spiseskje lettbrunt sukker, godt pakket
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje ancho-chili pulver
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1/4 teskje malt ingefær
  • 1/4 teskje malt allehånde

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen til middels høy varme.
  2. 2Bland sammen den malt kalkunen, ricotta, sennep, sjalottløk, basilikum, salt og pepper i en stor bolle. Form til 12 små, ½ tommer tykke kaker.
  3. 3Pensle grillristene med olivenolje med en ren kjøkkenklut for å forhindre at kalkunen setter seg fast. Grill kakene i 4 minutter, snu dem deretter og fortsett å koke den andre siden i ytterligere 3 minutter. Plasser hamburgerbrødene på varmeristen for å riste dem de siste 3 minuttene av grillingen.
  4. 4For å montere burgerne, legg en kake mellom brødene og topp med salat og Tomatmarmelade.
  5. 5Ha alle ingrediensene i en middels stor kjele og kok opp over høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke, rør av og til, til tomatene har løst seg opp og det som er igjen har en tykk, syltetøyaktig konsistens, omtrent 1 time. La det avkjøle før servering. Marmeladen kan oppbevares i et lufttett glass i opptil 2 uker i kjøleskapet.