
Stekt kylling med aprikos og rosmarin
oppskrift på bakt aprikos rosmarin kylling, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage, med friske ingredienser og aromatiske urter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 10 unser aprikosmarmelade
- 2. 1/4 kopp olivenolje
- 3. 2 1/2 spiseskjeer landdijonsennep
- 4. 2 spiseskjeer honning
- 5. 1 spiseskje lavsodium soyasaus
- 6. 2 teskjeer ferskt revet appelsinskall (fra omtrent 2 appelsiner), samt appelsinskiver til pynt, valgfritt
- 7. 3 til 4 hvitløksfedd, knust
- 8. 3 til 4 kvister fersk rosmarin, blader fjernet og hakket
- 9. Salt og nykvernet svart pepper
- 10. 4 benfrie, skinnløse kyllingbryst
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor kjele over middels lav varme, varm opp syltetøyet til det er smeltet, ca. 2 minutter.
- 22. Overfør syltetøyet til en stor ildfast form. Tilsett olivenolje, sennep, honning, soyasaus, appelsinskall, finhakket hvitløk, rosmarin, 3/4 teskje salt og litt pepper, og bland godt. Krydre kyllingen med ekstra salt og pepper, og legg den i marinaden. Vend forsiktig slik at den blir jevnt dekket. La den marinere i kjøleskapet i minst 20 minutter eller over natten.
- 33. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 44. Stek til kyllingen er gjennomstekt og saften er klar, ca. 30 minutter. Pynt med appelsinskiver hvis ønskelig.