Stekt kylling med aprikos og rosmarin

Stekt kylling med aprikos og rosmarin

oppskrift på bakt aprikos rosmarin kylling, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage, med friske ingredienser og aromatiske urter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 10 unser aprikosmarmelade
  • 2. 1/4 kopp olivenolje
  • 3. 2 1/2 spiseskjeer landdijonsennep
  • 4. 2 spiseskjeer honning
  • 5. 1 spiseskje lavsodium soyasaus
  • 6. 2 teskjeer ferskt revet appelsinskall (fra omtrent 2 appelsiner), samt appelsinskiver til pynt, valgfritt
  • 7. 3 til 4 hvitløksfedd, knust
  • 8. 3 til 4 kvister fersk rosmarin, blader fjernet og hakket
  • 9. Salt og nykvernet svart pepper
  • 10. 4 benfrie, skinnløse kyllingbryst

Fremgangsmåte

  1. 11. I en middels stor kjele over middels lav varme, varm opp syltetøyet til det er smeltet, ca. 2 minutter.
  2. 22. Overfør syltetøyet til en stor ildfast form. Tilsett olivenolje, sennep, honning, soyasaus, appelsinskall, finhakket hvitløk, rosmarin, 3/4 teskje salt og litt pepper, og bland godt. Krydre kyllingen med ekstra salt og pepper, og legg den i marinaden. Vend forsiktig slik at den blir jevnt dekket. La den marinere i kjøleskapet i minst 20 minutter eller over natten.
  3. 33. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  4. 44. Stek til kyllingen er gjennomstekt og saften er klar, ca. 30 minutter. Pynt med appelsinskiver hvis ønskelig.