
Å lage pepperkaker
Lær hvordan du lager deilige pepperkaker med denne enkle oppskriften. Perfekt for julen eller når du vil bake noe søtt og krydret.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 20
bakverk
Sesong: vinter
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle sies mel, natron og bakepulver sammen. Sett til side. I bolle av en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, pisk smør og sukker til det er luftig. Bland inn krydder og salt, og deretter egg og sirup. Tilsett melblandingen, og bland på lav hastighet. Del deigen i tre deler, og pakk inn i plastfolie. La den hvile i kjøleskapet i minst 1 time. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Legg bakepapir eller silpats på bakeplater, og sett til side. På en lett melet arbeidsflate, kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer som pepperkakegutter og -jenter. Overfør til de forberedte bakeplatene. Bruk maler til å kutte ut ønskede dekorasjoner og plasser dem på pepperkakene. Trykk currants inn i deigen for å lage øyne og knapper. Rull en bit deig til en ball og pass den gjennom en ren hvitløkspresse for å lage hår. Fest håret til hodene. Stek til de er sprø, men ikke brune, ca. 20 minutter. La pepperkakene avkjøle på avkjølingsrist. Pynt med glasur og peppermyntepuffer, og fest puffene med en liten mengde Royal Icing. MERK: Når du lager veldig store pepperkaker, bruk to spatel for å overføre utstikkede deiger til bakeplatene, eller kjevle ut deigen direkte på bakeplaten. Trykk ut formen i deigen; fjern overflødig deig før du tar ut formen.
- 22. I bollen på en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, blander du melis og marengspulver eller eggehviter. På lav hastighet, tilsett en knapp halv kopp vann, dryppende litt etter litt. For en tynnere konsistens, som vanligvis brukes til å fylle ut, tilsett mer vann. En tykkere konsistens brukes vanligvis til ytterligere pynt. Bland til glasuren holder en båndl