Blomkålris med stekt ris

Blomkålris med stekt ris

lær hvordan du lager sunn og smakfull blomkålris stekt med grønnsaker og krydder. enkel oppskrift som passer til en rask og næringsrik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 middels hodekål av blomkål (ca. 800 gram), stilker kassert, delt i 2,5 cm store buketter
  • 2. 1 spiseskje pluss 2 teskjeer peanøttolje, pluss ekstra til å smøre pannen
  • 3. 2 store egg, godt pisket
  • 4. 115 gram ferske shiitakesopp, stilker kassert, skåret i 0,5 cm skiver
  • 5. 6 vårløk, tynne skiver, 1 spiseskje reservert
  • 6. 1/4 kopp grovt revet gulrot (ca. 1 gulrot)
  • 7. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 8. 4 cm ingefær, skrelt og finhakket
  • 9. 2 spiseskjeer soyasaus
  • 10. 2 teskjeer ristet sesamolje
  • 11. Kosher-salt
  • 12. 1/2 kopp frosne erter, tint i en sil ved romtemperatur og skylt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. I to omganger, del opp blomkålbukettene i en food processor og puls til blandingen ligner couscous, 10 til 12 sekunder. Fordel blomkålen på et bakepapirkledd, lett oljet stekebrett og stek, rør om halvveis, til blomkålen begynner å bli myk og har gylne flekker, omtrent 15 minutter. La den avkjøle i 10 minutter, før den overføres til en bolle.
  2. 22. Varm opp 2 teskjeer peanøttolje i en godt innarbeidet wok eller stor non-stick panne over middels høy varme. Rør rundt for å dekke pannen. Hell i eggene og sving pannen slik at egget danner en stor, tynn pannekake. (Løft kanten av egget for å la eventuelt ukokt egg renne til midten.) Så snart egget har stivnet, vend det ut av pannen på et skjærebrett. La det avkjøle og skjær i 1,5 cm store biter.
  3. 33. I mellomtiden, tørk ut pannen med et kjøkkenpapir og varm opp den gjenværende spiseskjeen med peanøttolje over høy varme. Tilsett sopp, vårløk og gulrøtter, og stek under omrøring i 1 1/2 minutt. Tilsett hvitløk og ingefær, og stek under omrøring i ytterligere 1 minutt. Tilsett soyasaus, sesamolje, blomkål og 1/2 teskje salt, og stek under omrøring i 2 til 3 minutter. Tilsett erter og den reserverte eggen, og stek under omrøring til det er gjennomvarmt, 1 til 2 minutter. Topp med de reserverte vårløken og server umiddelbart.