
Blomkålris med stekt ris
lær hvordan du lager sunn og smakfull blomkålris stekt med grønnsaker og krydder. enkel oppskrift som passer til en rask og næringsrik middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. I to omganger, del opp blomkålbukettene i en food processor og puls til blandingen ligner couscous, 10 til 12 sekunder. Fordel blomkålen på et bakepapirkledd, lett oljet stekebrett og stek, rør om halvveis, til blomkålen begynner å bli myk og har gylne flekker, omtrent 15 minutter. La den avkjøle i 10 minutter, før den overføres til en bolle.
- 22. Varm opp 2 teskjeer peanøttolje i en godt innarbeidet wok eller stor non-stick panne over middels høy varme. Rør rundt for å dekke pannen. Hell i eggene og sving pannen slik at egget danner en stor, tynn pannekake. (Løft kanten av egget for å la eventuelt ukokt egg renne til midten.) Så snart egget har stivnet, vend det ut av pannen på et skjærebrett. La det avkjøle og skjær i 1,5 cm store biter.
- 33. I mellomtiden, tørk ut pannen med et kjøkkenpapir og varm opp den gjenværende spiseskjeen med peanøttolje over høy varme. Tilsett sopp, vårløk og gulrøtter, og stek under omrøring i 1 1/2 minutt. Tilsett hvitløk og ingefær, og stek under omrøring i ytterligere 1 minutt. Tilsett soyasaus, sesamolje, blomkål og 1/2 teskje salt, og stek under omrøring i 2 til 3 minutter. Tilsett erter og den reserverte eggen, og stek under omrøring til det er gjennomvarmt, 1 til 2 minutter. Topp med de reserverte vårløken og server umiddelbart.