
Friterte baby-artisjokker
Lær hvordan du lager deilige, sprø friterte baby artiskokker. En enkel oppskrift som passer perfekt som forrett eller snack. Perfekt for sommermåltider!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Fjern og kast stilkene på artisjokkene.
- 3Skrell av de nederste bladene (omtrent 18 stk).
- 4Skjær av den øverste halvdelen slik at bare den lysegrønne delen er igjen (artisjokkene skal være omtrent 3,2 cm), og del deretter artisjokken i to på langs.
- 5
- 6Legg artisjokkene i en middels stor kjele, med den flate siden ned, og tilsett olivenolje til den nesten dekker.
- 7Tilsett hvitløk, timian, salt og pepper.
- 8Kok opp olivenoljen, dekk til kjelen og skru ned varmen til lav. La det småkoke i 15 minutter.
- 9Stikk en kniv inn i den nederste halvdelen, og hvis den lett penetreres, er den ferdig.
- 10
- 11Fjern timian og hvitløk fra kjelen, øk varmen og stek uten lokk i omtrent 2 minutter, og snu artisjokkene underveis.
- 12De er ferdige når de er brune og sprø.
- 13Ta artisjokkene opp av kjelen og legg dem på tørkepapir med den flate siden ned.
- 14Strø over litt salt og server.