Friterte baby-artisjokker

Friterte baby-artisjokker

Lær hvordan du lager deilige, sprø friterte baby artiskokker. En enkel oppskrift som passer perfekt som forrett eller snack. Perfekt for sommermåltider!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 10 baby artiskokker
  • 2. Olivenolje
  • 3. 6 fedd fersk hvitløk, skrelt
  • 4. 1 bunt fersk timian
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 1/2 teskje pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Fjern og kast stilkene på artisjokkene.
  3. 3Skrell av de nederste bladene (omtrent 18 stk).
  4. 4Skjær av den øverste halvdelen slik at bare den lysegrønne delen er igjen (artisjokkene skal være omtrent 3,2 cm), og del deretter artisjokken i to på langs.
  5. 5
  6. 6Legg artisjokkene i en middels stor kjele, med den flate siden ned, og tilsett olivenolje til den nesten dekker.
  7. 7Tilsett hvitløk, timian, salt og pepper.
  8. 8Kok opp olivenoljen, dekk til kjelen og skru ned varmen til lav. La det småkoke i 15 minutter.
  9. 9Stikk en kniv inn i den nederste halvdelen, og hvis den lett penetreres, er den ferdig.
  10. 10
  11. 11Fjern timian og hvitløk fra kjelen, øk varmen og stek uten lokk i omtrent 2 minutter, og snu artisjokkene underveis.
  12. 12De er ferdige når de er brune og sprø.
  13. 13Ta artisjokkene opp av kjelen og legg dem på tørkepapir med den flate siden ned.
  14. 14Strø over litt salt og server.