Buffalo kyllingkjøttboller med blåmuggostsaus

Buffalo kyllingkjøttboller med blåmuggostsaus

Lær hvordan du lager saftige buffalo chicken meatballs med en kremet blåmuggostsaus. Perfekt for forrett eller kveldsmat med en krydret vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp majones
  • 2. 1/3 kopp smuldret blåmuggost
  • 3. 1/4 kopp rømme
  • 4. 2 spiseskjeer kulturmelk
  • 5. 1 teskje honning
  • 6. 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 7. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 8. 1 liten gul løk, kuttet i middels terninger
  • 9. 2 spiseskjeer kulturmelk
  • 10. 1 skive hvitt eller grovt brød, revet i små biter
  • 11. 1 kopp pluss 2 spiseskjeer sterk saus, for eksempel Frank's
  • 12. 450 gram kyllingkjøttdeig
  • 13. 1/2 kopp naturell brødsmuler
  • 14. 1 pakke ranch-dressing-blanding
  • 15. 1 stort egg
  • 16. 3/4 kopp hakket selleri
  • 17. Non-stick matlagingsspray, til å spraye aluminiumsfolie
  • 18. 113 gram blåmuggost, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 19. 5 spiseskjeer usaltet smør
  • 20. 2 spiseskjeer honning

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For blåmuggostsausen: Bland majones, blåmuggost, rømme, kulturmelk, honning og hvitløkspulver i en bolle og visp til det er godt blandet. Sett til side.
  3. 3For buffalo-kyllingkule: Varm opp olivenoljen i en middels stor stekepanne på middels varme. Tilsett løk og stek til den er myk og gjennomsiktig, ca. 5 til 8 minutter. La avkjøle.
  4. 4I en stor bolle, bland kulturmelk, revet brød og 2 spiseskjeer av den varme sausen for å danne en pasta. Tilsett kvernet kylling, brødsmuler, ranch-dressing, egg og 1/2 kopp av den hakkede sellerien, og bland med hendene til det er godt kombinert. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
  5. 5Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Dekk et stekebrett med aluminiumsfolie og spray med matlagingsspray.
  6. 6Form kjøttbollene til 16 jevne små burgere, ca. 6 cm i diameter. Plasser en terning blåmuggost i midten av hver burger og pakk kjøttet rundt osten. Rull til jevne baller og legg på det forberedte stekebrettet. Fortsett med resten av burgerne og osteternningene, og vask hendene i kaldt vann et par ganger mellom rullingen for å unngå at kjøttbollene setter seg fast i hendene. Stek kjøttbollene til de er lett brune, ca. 15 til 20 minutter.
  7. 7Mens kjøttbollene stekes, lag buffalo-sausen. I en middels kjele over middels-lav varme, smelt smør, og tilsett honning og den resterende koppen med den varme sausen. Varm opp til smøret er smeltet, og visp godt. La det koke forsiktig til sausen er gjennomvarm.
  8. 8Overfør kjøttbollene til en stor blandebolle og hell over buffalo-sausen. Vend forsiktig for å dekke, og overfør til et serveringsfat. P