Protean Ratatouille

Protean Ratatouille

Lær hvordan du lager en allsidig og smakfull protean ratatouille. Perfekt som vegetarisk hovedrett, enkel å lage og full av smak. Oppdag oppskriften nå!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2. 4 røde paprika, kjernet ut, frø fjernet og skåret i fine julienne-strimler
  • 3. 2 løk, finhakket
  • 4. (3 mellomstore) 900 gram aubergine, vasket og renset
  • 5. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 800 gram plommetomater på boks, drenert og hakket (eller 8 modne tomater, skrellet, frø fjernet og hakket)
  • 7. 1 teskje tørket timian eller kvister av fersk timian
  • 8. 2 mellomstore zucchini (ca. 450 gram), vasket og renset
  • 9. 2 mellomstore squash (ca. 450 gram), vasket og renset
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenolje i en stor, tykkbunnet, emaljert gryte. Tilsett paprika og løk og la det surre i ett minutt for å få dem i kok. Skru ned varmen til lav, dekk til og la det småkoke veldig forsiktig til grønnsakene er møre, omtrent 10 minutter. Ikke la olivenoljen bli for varm, ellers vil du endre smaken. Mens dette koker, kutt auberginen i 2 cm store biter. Når paprika og løk er møre, tilsett hvitløk, aubergin, tomater og timian, og la det småkoke på lav varme i 30 minutter.
  2. 22. Mens dette koker, kutt squash og gul squash på langs i halvdeler eller kvarter, avhengig av hvor tykke de er. Fjern frøene med en skje, og kutt deretter i 2 cm lange biter. Etter 30 minutters småkoking av auberginen, tilsett squash og gul squash i gryten, dekk til og la det småkoke på veldig lav varme til alle grønnsakene er møre, omtrent 20 minutter (du kan la det småkoke i ytterligere 30 til 40 minutter for mer smeltende møre grønnsaker). Sil gryten gjennom en sikt og hell saften tilbake i gryten. La saften koke opp på middels varme til den begynner å syde i olivenoljen. Hell dette tilbake i gryten, smak til med salt og pepper. Fordel ratatouillen i to porsjoner for videre bruk.