Kremet soppsuppe av portobellomyr med butterdeigtopper

Kremet soppsuppe av portobellomyr med butterdeigtopper

Lær hvordan du lager en kremet portobello-sopp-suppe med sprø butterdeigtopper. Perfekt for en varmende forrett eller vintermiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: vinter

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 2. 2 løk, hakket
  • 3. 680 gram portobellosopper, renset
  • 4. Kosher-salt og pepper
  • 5. 7,5 dl kyllingkraft
  • 6. 2,5 dl kremfløte
  • 7. 2 til 3 spiseskjeer medium-tørr sherry, eller etter smak
  • 8. 1/4 kopp fersk gressløk, tynne skiver
  • 9. 1 (490 gram) pakke frossen butterdeig (2 ark), tint
  • 10. 1 stort egg, sammenpisket

Fremgangsmåte

  1. 11. Kutt soppen i kvart og tynne skiver. Varm smøret i en tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk og sopp, krydre med salt og pepper, og kok, rør av og til, til det er mykt og alt væsken soppen avgir har fordampet. Tilsett buljong og fløte, og la det småkoke i 15 minutter. I en blender, kjør halvparten av blandingen glatt (vær forsiktig når du blander varme væsker). Rør puréen og sherry inn i resten av suppen i kjelen. Varm opp suppen til den er varm, krydre med salt og pepper, og sett til side for å avkjøle.
  2. 22. Fordel suppen i 4 dype, ovnsikre boller på ca. 5 til 6 tommer i diameter, og rør inn litt av gressløken i hver.
  3. 33. Bruk en pizzaskjærer til å kutte ut sirkler av butterdeig som er ca. 1/2 tomme større i diameter enn bredden på suppeskålene. Pensle de indre kantene av deigen med litt av det sammenvispede egget. Vend deigen opp ned (med eggepenslet side ned) over suppeskålene, og trykk kantene ned mot sidene for å forsegle. Pensle toppen med litt av det sammenvispede egget. Sett i kjøleskapet i 1 time eller opptil en dag i forveien.
  4. 44. Når det er klart til servering: Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit. Sett suppeskålene på et stekebrett og stek til de er gyldne, puffete og dammer, ca. 30 minutter. Server.