Antonias pasta med aubergine (eggplant)

Antonias pasta med aubergine (eggplant)

oppskrift på antonias pasta alle melenzana, en smakfull eggplant pasta som er perfekt for en rask og enkel middag. ideell for sommer- og høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. Olivenolje
  • 2. 2 spiseskjeer smør
  • 3. 1 stor Vidalia-løk, hakket
  • 4. 3 store auberginer, hakket (ca. 5 kopper)
  • 5. 3 hele hvitløksfedd, skrelt
  • 6. Blader fra 10 til 12 kvister fersk basilikum
  • 7. Kosher-salt
  • 8. 10 til 15 plommetomater
  • 9. Nykvernet svart pepper
  • 10. En klype sukker
  • 11. 680 gram tørr fettucine
  • 12. 225 gram ferdigpakket mozzarella, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 13. 500 gram fersk mozzarella, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 14. 1/2 kopp nyrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Varm opp 1/2 kopp olje og smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og aubergine og kok forsiktig over middels varme i 10 til 15 minutter, rør ofte, til det er mørt. Det kan være nødvendig å tilsette mer olje ettersom auberginen raskt suger opp oljen. Mot slutten av koketiden, tilsett hele hvitløksfedd og halvparten av basilikumbladene.
  3. 33. I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann og blansjer tomatene i 4 til 5 minutter til skinnet sprekker og tomatene blir myke. Ta tomatene opp med en hullsleiv og legg dem i en sil over en stor bolle. Reserver kokevannet.
  4. 44. Når tomatene er avkjølt nok til å håndteres, fjern kjernene og skrell av skinnet. Bruk rene hender til å knuse tomatene, og press kjøttet gjennom en sikt ned i bollen under. I starten vil du ha en vannaktig væske. Tilsett tomatvæsken i auberginen, og fortsett å presse tomatkjøttet gjennom siktet til du bare har frø og harde kjøttbiter igjen. Til slutt, tilsett resten av den kjøttfulle væsken til auberginen og smak til med salt og pepper. Tilsett sukkeret og kok videre i 10 minutter til, til det tykner.
  5. 55. I mellomtiden, kok opp det reserverte kokevannet igjen, tilsett mer salt, og kok fettuccinen etter anvisning på pakken. Sil av godt.
  6. 66. For å servere, legg en tredjedel av auberginen i en bolle og sett til side. Vend pastaen i stekepannen med den resterende auberginen og tilsett den ferdige mozzarellaen. Ha blandingen i en stor serveringsskål og topp med den reserverte auberginen, fersk mozzarella og Parmesan. Pynt med de resterende basilikumbladene og server varm.