Sjokolade- og kastanjebunn med Buche de Noel-stil

Sjokolade- og kastanjebunn med Buche de Noel-stil

Lær hvordan du lager en klassisk sjokolade kastanjebuche de noël. Perfekt som julebakst for en elegant og smakfull dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: vinter

Ingredienser

  • 1. 1. 7 ounces bittersøt eller semisøt sjokolade, hakket
  • 2. 1 liten boks, 250 gram, kastanjekrem eller søtet kastanjepuré
  • 3. 1/3 kopp rom
  • 4. Smørkrem, oppskrift følger
  • 5. 1 Genoise-kake, stekt
  • 6. Meringue-sopp, oppskrift følger
  • 7. Friske grener av einer eller misteltein

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser sjokoladen i en liten bolle med 1/4 kopp vann. Sett bollen i en panne med nesten kokende vann, og rør hyppig til den er smeltet og glatt. La den avkjøle. Bland 1/2 kopp, eller mer etter smak, av kastanjesmørkrem inn i 1 lett rundet kopp smørkrem. Sett til side.
  2. 22. Montering av Buche: Fjern parchmentpapir fra kaken. Løft folien under kaken og snu den opp ned på et annet ark med folie. Fjern den opprinnelige folien, og peel av den brune genoise-skorpen som sitter fast. Fukt kaken med rom, bruk en konditormalingpensel. Fordel kastanjesmørkremen jevnt over kaken. Rull kaken tett, langs den lange siden, til en "logg" ved å bruke folien som hjelp om nødvendig. Pakk loggen tett inn i folie. Frys til den er hard, eller i det minste fast. Jo fastere kaken er, desto lettere blir det å dekorere den. Loggen kan fullføres til dette punktet og oppbevares frossen i opptil 6 uker. Rør inn resten av sjokoladen blanture i den gjenværende smørkremen, og oppbevar den i kjøleskap eller fryser til den skal brukes.
  3. 33. Ferdigstillelse og dekorering av Buche: La den reserverte sjokoladesmørkremen bli myk, og pisk den bare til den er glatt. Pakk opp den frosne loggen. Trim en liten bit av hver ende for å jevne ut kantene. Fordel mesteparten av den reserverte sjokoladesmørkremen over loggen. Ikke frost endene. Bruk en gaffel til å teksturere smørkremen slik at den ligner barken på et tre. Dypp en skarp kniv i varmt vann, og tørk den deretter. Kutt den diagonale "stubben" av hver ende av loggen. Sett stubben til side. Overfør loggen til et serveringsfat. Fest stubben til loggen. Dekk eventuelle bare områder med smørkrem