
Håndskårne pommes frites
lær å lage håndskåret french fries hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt som snacks eller tilbehør, sprø og smakfulle pommes frites.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. La skinnet være på, og skjær potetene i lange, tynne staver. Legg dem i en stor bolle med rent vann for å fjerne noe av stivelsen, forhindre at de kleber seg sammen, og stoppe oksideringsprosessen.
- 22. I en støpejernspanne med termometer, eller en liten frityrgryte, varm opp oljen til 135–150 grader Celsius. Ta potetene opp av vannet og tørk dem godt. Arbeid i små porsjoner og fritér potetene til de går fra å være blanke til matte, i 3 til 5 minutter (dette kalles også for bløtlegging). La dem renne godt av på kjøkkenpapir. Varm opp oljen igjen til 175 grader Celsius og fritér potetene på nytt, også i små porsjoner, til de er gyldne og sprø på utsiden, men myke og seige på innsiden.
- 33. Ta potetene opp av oljen, la dem renne av, og vend dem i havsalt og malt eddik, eller annet krydder du foretrekker. Du kan også fritere friske urter som rosmarin, salvie og timian sammen med potetene. Server umiddelbart, mens de er varme.