Håndskårne pommes frites

Håndskårne pommes frites

lær å lage håndskåret french fries hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt som snacks eller tilbehør, sprø og smakfulle pommes frites.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3 store russetpoteter, godt vasket
  • 2. 2. 24 unser grønnsaker, raps- eller peanøttolje
  • 3. 3. Havsalt og malt eddik
  • 4. 4. Krabbekrydder (anbefalt: Old Bay)
  • 5. 5. Trøffelolje
  • 6. 6. Persille
  • 7. 7. Fersk hakket hvitløk
  • 8. 8. Hot sauce
  • 9. 9. Revet Parmesanost
  • 10. 10. Røde chiliflak
  • 11. 11. Friske urter

Fremgangsmåte

  1. 11. La skinnet være på, og skjær potetene i lange, tynne staver. Legg dem i en stor bolle med rent vann for å fjerne noe av stivelsen, forhindre at de kleber seg sammen, og stoppe oksideringsprosessen.
  2. 22. I en støpejernspanne med termometer, eller en liten frityrgryte, varm opp oljen til 135–150 grader Celsius. Ta potetene opp av vannet og tørk dem godt. Arbeid i små porsjoner og fritér potetene til de går fra å være blanke til matte, i 3 til 5 minutter (dette kalles også for bløtlegging). La dem renne godt av på kjøkkenpapir. Varm opp oljen igjen til 175 grader Celsius og fritér potetene på nytt, også i små porsjoner, til de er gyldne og sprø på utsiden, men myke og seige på innsiden.
  3. 33. Ta potetene opp av oljen, la dem renne av, og vend dem i havsalt og malt eddik, eller annet krydder du foretrekker. Du kan også fritere friske urter som rosmarin, salvie og timian sammen med potetene. Server umiddelbart, mens de er varme.