Fransk sjokolademousse

Fransk sjokolademousse

Lær hvordan du lager en klassisk fransk sjokolademousse med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 ounces halv-søt bakechokolade, hakket
  • 2. 3 spiseskjeer usaltet smør, myknet
  • 3. 3 egg, skilt
  • 4. 1/2 teskje krem av tartar
  • 5. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 6. 1/2 kopp kremfløte, kald
  • 7. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 8. Pisket krem og sjokoladespon, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser sjokoladen og smøret i en varmebestandig bolle og sett den over en kjele med nesten kokende vann (eller bruk en dobbel kjele). Smelt sjokoladen og smøret sammen, og rør med en tresleiv til det er glatt. Ta av varmen og la det avkjøle litt. Tilsett eggeplommene i sjokoladen, én etter én, og pisk godt med en visp til det er godt innarbeidet. Sett til side.
  2. 22. I en annen bolle, pisk eggehvitene til det blir skummende. Tilsett kremortartaro og fortsett å piske. Rør gradvis inn 1/4 kopp sukker og pisk til stive topper dannes.
  3. 33. Pisk kremfløten i en avkjølt bolle til den begynner å skumme og tykne. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene sukker og vanilje. Fortsett å piske til kremen holder myke topper.
  4. 44. Vend forsiktig og gradvis eggehvitene inn i sjokolademassen for å lette den. Deretter, vend forsiktig inn den piskede kremen. Pass på å ikke overarbeide moussen.
  5. 5Fordel moussen i 4 individuelle glass. Dekk til og sett i kjøleskapet i flere timer. Pynt med pisket krem og sjokoladespon før servering.