
Tunaburgere med tapenade
Lær hvordan du lager deilige tunaburgere med tapenade, perfekt som forrett eller lett måltid. En enkel oppskrift med friske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forbered grillen (middels høy varme). Grill baguettbiter med snittflaten ned til de er lett ristet, ca. 2 minutter. Fjern og sett til side.
- 33. Bland oliven, kapers, 1 ss olje, sitronsaft, persille, sitronskall og ansjos i en food processor. Puls kort til oliven er finhakket. Krydre tapenaden med salt og pepper.
- 44. Drypp tunfisken med den resterende oljen. Strø over salt og pepper. Grill tunfisken til den er gyllen og har fått en stekeskorpe på utsiden, og er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 2 minutter på hver side.
- 55. Rør majones og sennep i en liten bolle for å blande. (Tapenaden og Dijon-majones kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til separat og oppbevar i kjøleskapet. La tapenaden komme til romtemperatur før bruk.)
- 66. Smør Dijon-majones på undersiden og oversiden av baguettbitene. Topp med røde paprika og rødløk. Skjær tunfisksteikene på tvers av fibrene i 1/2-tommers skiver. Legg tunfiskskivene oppå løken. Skje over tapenaden. Topp med salat, deretter baguettens topper, og server.