Tunaburgere med tapenade

Tunaburgere med tapenade

Lær hvordan du lager deilige tunaburgere med tapenade, perfekt som forrett eller lett måltid. En enkel oppskrift med friske smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 4 stykker baguettebrød på 15 cm, delt horisontalt
  • 2. 1/3 kopp utkjernede grønne oliven
  • 3. 1/4 kopp utkjernede kalamataoliven
  • 4. 1 ss kapers, avrent
  • 5. 1 ss pluss 2 ts ekstra jomfrolivolje
  • 6. 1 ss fersk sitronjuice
  • 7. 1 ss ferske italienske persilleblader
  • 8. 1 ts sitronzest
  • 9. 1 ansjos, finhakket
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper
  • 11. 1 (340–400 g) tunfisksteik
  • 12. 1/3 kopp majones
  • 13. 2 ss Dijon-sennep
  • 14. 1/2 kopp ferdigkjørte ovnsbakte paprika, avrent og skåret i 1/2 toms brede strimler
  • 15. 4 tynne skiver rødløk
  • 16. 4 romainesalatblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forbered grillen (middels høy varme). Grill baguettbiter med snittflaten ned til de er lett ristet, ca. 2 minutter. Fjern og sett til side.
  3. 33. Bland oliven, kapers, 1 ss olje, sitronsaft, persille, sitronskall og ansjos i en food processor. Puls kort til oliven er finhakket. Krydre tapenaden med salt og pepper.
  4. 44. Drypp tunfisken med den resterende oljen. Strø over salt og pepper. Grill tunfisken til den er gyllen og har fått en stekeskorpe på utsiden, og er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 2 minutter på hver side.
  5. 55. Rør majones og sennep i en liten bolle for å blande. (Tapenaden og Dijon-majones kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til separat og oppbevar i kjøleskapet. La tapenaden komme til romtemperatur før bruk.)
  6. 66. Smør Dijon-majones på undersiden og oversiden av baguettbitene. Topp med røde paprika og rødløk. Skjær tunfisksteikene på tvers av fibrene i 1/2-tommers skiver. Legg tunfiskskivene oppå løken. Skje over tapenaden. Topp med salat, deretter baguettens topper, og server.