
Kokte peanøtter
Lær hvordan du lager perfekte kokte peanøtter hjemme. En enkel oppskrift for en smakfull snack, ideell for sommer og høst.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Vask peanøttene i kaldt vann til vannet er klart. Bløtlegg dem i kaldt vann i 30 minutter for å løsne eventuelt gjenværende smuss.
- 22. Sil av og skyll peanøttene. Tilsett peanøttene i en stor kjele på 12 liter sammen med saltet og 3 gallon vann. Rør godt. Dekk til og kok opp på høy varme i 4 timer. Sjekk teksturen på peanøttene underveis for å vurdere om de er ferdige. Når de er ferdige, skal kokte peanøtter ha en tekstur som ligner på tørkede bønner. De skal holde formen, men ikke være knasende når du biter i dem. Tilsett mer vann underveis i kokeprosessen om nødvendig. Hvis det er nødvendig, kan du fortsette å koke i ytterligere 3 til 4 timer.
- 33. Sil av peanøttene og oppbevar dem i en lukket beholder i kjøleskapet i opptil én uke.
- 44. *Kokets notat: Koketiden kan variere mye avhengig av hvor ferske peanøttene er. Jo ferskere peanøtten er, desto kortere tid vil det ta å koke den.*