Sopp-paté

Sopp-paté

Lær hvordan du lager en deilig mushroom pate med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller til tapas. Rask å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp valnøtter
  • 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 3/4 pund assorterte sopp, som cremini, shiitake, portobello og hvit knapp, renset og hakket i middels store biter (omtrent 7 kopper), pluss 14 til 16 små knappsopper, delt i to, til pynt
  • 6 vårløk, hvite og lysegrønne deler, skåret i 1/4-tommers biter eller 3 mellomstore sjalottløk, finhakket
  • 1 spiseskje ferske timianblader, pluss mer til pynt
  • 1 1/2 teskje grovt salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 teskje ferskpresset sitronsaft
  • 1/3 kopp tørr sherry eller Madeira
  • 1/4 kopp finhakket flatbladpersille
  • En dash hot red pepper-saus
  • 1 (8-unse) pakke kremost, romtemperert

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
  2. 2Fordel valnøttene på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er duftende, ca. 7 minutter. Overfør valnøttene til en bolle; sett til side for å avkjøle. Finhakk dem, og sett til side.
  3. 3I en stor, tykk stekepanne over middels varme, smelt 4 ss smør. Tilsett sopp, vårløk og timian, og kok under omrøring av og til, til væsken er frigjort og pannen nesten er tørr, 5 til 8 minutter. Rør inn salt, pepper og sherry. Kok til pannen er nesten tørr, ca. 10 minutter til. Rør inn sitronsaft. Ta av varmen, og la avkjøle.
  4. 4I en stor bolle, bland soppblandingen med de reserverte valnøttene, persille, hot pepper-saus og kremost. Krydre med salt og pepper etter smak.
  5. 5Kle en form på 3 kopper med plastfolie, og la det være en overhengende kant på 10 cm på alle sider. Skje soppblandingen i formen. Dekk med plastfolie og trykk godt ned over hele terrinen med hendene; jevn ut blandingen så godt som mulig. Sett i kjøleskapet i minst 8 timer, eller over natten.
  6. 6Rett før servering, smelt de resterende 2 ss smør i en middels stor stekepanne, og kok de halverte soppene til de er møre, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Fjern terrinen fra kjøleskapet, og snu den opp ned på et lite serveringsfat. Omgi med kokte sopp-halvdelene og timianblader. Server med toast points, vannkjeks eller en hvilken som helst enkel kjeks.
  7. 7Toast points, vannkjeks eller en hvilken som helst enkel kjeks, til servering.