Sopp-paté
Lær hvordan du lager en deilig mushroom pate med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller til tapas. Rask å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
- 22. Fordel valnøttene på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er duftende, ca. 7 minutter. Overfør valnøttene til en bolle; sett til side for å avkjøle. Finhakk dem, og sett til side.
- 33. I en stor, tykk stekepanne over middels varme, smelt 4 ss smør. Tilsett sopp, vårløk og timian, og kok under omrøring av og til, til væsken er frigjort og pannen nesten er tørr, 5 til 8 minutter. Rør inn salt, pepper og sherry. Kok til pannen er nesten tørr, ca. 10 minutter til. Rør inn sitronsaft. Ta av varmen, og la avkjøle.
- 44. I en stor bolle, bland soppblandingen med de reserverte valnøttene, persille, hot pepper-saus og kremost. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 55. Kle en form på 3 kopper med plastfolie, og la det være en overhengende kant på 10 cm på alle sider. Skje soppblandingen i formen. Dekk med plastfolie og trykk godt ned over hele terrinen med hendene; jevn ut blandingen så godt som mulig. Sett i kjøleskapet i minst 8 timer, eller over natten.
- 66. Rett før servering, smelt de resterende 2 ss smør i en middels stor stekepanne, og kok de halverte soppene til de er møre, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Fjern terrinen fra kjøleskapet, og snu den opp ned på et lite serveringsfat. Omgi med kokte sopp-halvdelene og timianblader. Server med toast points, vannkjeks eller en hvilken som helst enkel kjeks.
- 77. Toast points, vannkjeks eller en hvilken som helst enkel kjeks, til servering.