PeachBourbon Oppnedkake

PeachBourbon Oppnedkake

oppskrift på en deilig peach bourbon upside down cake, perfekt for sommerdager eller spesielle anledninger. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 3/4 kopper sukker
  • 2. 4 ferskner, kuttet i 1/2-tommers båter (ca. 570 gram)
  • 3. 2 til 3 spiseskjeer bourbon
  • 4. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 5. 1/4 kopp finhakkede pekannøtter
  • 6. 1 teskje bakepulver
  • 7. 1/2 teskje natron
  • 8. 1/2 teskje salt
  • 9. 1 stang usaltet smør, romtemperert
  • 10. 2 store egg
  • 11. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 12. 1 kopp kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Bland 3/4 kopp sukker og 1 1/2 spiseskje vann i en 25-centimeters ovnsikker stekepanne og rør til blandingen ser ut som våt sand. Kok over middels høy varme, sving pannen forsiktig av og til, men rør ikke, til den blir lys ravfarget, omtrent 5 minutter. Fjern fra varmen og legg ferskenene i sirkulære lag over karamellen. Drypp med bourbonen; sett stekepannen til side.
  2. 22. Visp melet, finhakkede pekannøtter, bakepulver, natron og salt i en bolle. Pisk smør og den resterende 1 kopp sukker i en stor bolle med en mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, pisk godt etter hver gang, og rør inn vaniljen. Senk mikserens hastighet til lav. Tilsett melblandingen i tre omganger, vekselsvis med kulturmelk, begynn og avslutt med melet, og rør til det akkurat er blandet.
  3. 33. Hell røren over ferskenene og jevn ut. Sett stekepannen i ovnen og stek til kaken er gyllen og en kakepinne kommer ut ren når den stikkes i midten, ca. 50 minutter. (Dekk løst med aluminiumsfolie hvis kaken blir for brun for raskt.) La den hvile i 15 minutter, snu den deretter opp ned på et fat og la den avkjøle helt.
  4. 44. Fotograf: Con Poulos