Spinatgrateng

Spinatgrateng

oppskrift på spinatgrateng som er enkel å lage, perfekt som tilbehør eller hovedrett. smakfull og kremet gratin med spinat og ost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
  • 2. 4 kopper hakket gul løk (2 store)
  • 3. 1/4 kopp mel
  • 4. 1/4 teskje revet muskatnøtt
  • 5. 1 kopp kremfløte
  • 6. 2 kopper melk
  • 7. 3 pund frossen hakket spinat, tint (5 (10-unse) pakker)
  • 8. 1 kopp nyrevet Parmesanost
  • 9. 1 spiseskje kosher-salt
  • 10. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 11. 1/2 kopp revet Gruyèreost

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Smelt smøret i en tykkbunnet stekepanne over middels varme.
  3. 3Tilsett løken og stek til den er gjennomsiktig, ca. 15 minutter.
  4. 4Tilsett mel og muskatnøtt, og kok under omrøring i ytterligere 2 minutter.
  5. 5Tilsett fløte og melk, og kok til det tykner.
  6. 6Klem så mye væske som mulig ut av spinaten, og tilsett den i sausen.
  7. 7Tilsett ½ kopp av parmesanosten og bland godt.
  8. 8Krydre med salt og pepper etter smak.
  9. 9Hell spinatsausen over i en ildfast form, og strø resten av parmesanosten og Gruyère over.
  10. 10Stek i 20 minutter til det er varmt og boblende.
  11. 11Server varm.
  12. 123. Merk: Denne oppskriften er oppdatert og kan avvike fra det som opprinnelig ble sendt eller publisert.