
Kyllingkraft
Lær hvordan du lager en deilig og næringsrik kyllingkraft hjemme. Perfekt som base i supper og sauser. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 130 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte, bland løkene, gulrøttene og sellerien. Tilsett persille, timian og laurbærblad, og legg i kyllingdelene eller kyllingbeina. Hell i nok kaldt vann til å dekke kyllingen med ca. 8 cm. Kok opp over middels varme, skru deretter ned varmen umiddelbart slik at kraften småkoker veldig forsiktig. Skum av eventuelt skum, fett eller urenheter med en øse, så ofte som nødvendig. La det småkoke, uten lokk, i 4 timer. Sil over i en stor bolle eller oppbevaringskanner. La væsken avkjøles til romtemperatur før den settes i kjøleskapet. (Den raskeste måten å kjøle ned kraften på er å sette kanner i en isvannbad i vasken.) Oppbevar i kjøleskapet i 2 eller 3 dager, eller frys ned i opptil 3 måneder. Fjern eventuelt fastfrosset fett som flyter opp til overflaten før bruk.