Maple-ristede pærer

Maple-ristede pærer

Lær hvordan du lager deilige maple roasted pears, en enkel og smakfull dessert perfekt for høsten. Enkel å lage og perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 2. 1/4 kopp lønnesirup
  • 3. 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 4. 2 spiseskjeer brandy
  • 5. 8 modne pærer, enten Anjou, Bartlett eller Comice
  • 6. 1/4 kopp tørkede tranebær
  • 7. 2 kopper fettfri vaniljeis på frossen yoghurt
  • 8. 1/4 kopp granola

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 22. I en ildfast form på 23 x 13 cm, bland smør, lønnesirup, brunt sukker og brandy. Skrell pærene, del dem i to på langs, og fjern kjernene med en melonballer eller teskje. Legg pærene i ildfastformen og vend dem i lønnesirupen. Plasser pærene med snittflaten ned, og stek til de er møre, ca. 50 minutter, med jevnt overbaking. Rør av og til i formen. I mellomtiden legger du tranebærene i en liten skål og dekker dem med varmt vann; la dem stå til de er oppblåst. Sil av vannet og hakk tranebærene grovt.
  3. 33. Overfør pærene til tallerkener. Hell stekjevningen i en liten skål, og visp inn 1 eller 2 teskjeer vann for å lage en saus. Topp hver pære med en liten kule frossen yoghurt, og dryss granola og tranebær over. Drypp sirupen over. Server umiddelbart.