Søtpotet- og nepegrateng

Søtpotet- og nepegrateng

oppskrift på søtpotet og turnip gratin - en deilig og kremet rett perfekt for høstsesongen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 2 kopper kremfløte
  • 2. 3 fedd hvitløk, knust
  • 3. 1 bunt fersk timian
  • 4. En klype cayennepepper
  • 5. Kosher-salt
  • 6. ½ stykke smør, pluss mer til smøring
  • 7. 900 gram neper, skrellet og svært tynne skiver
  • 8. 1½ kopper revet Parmigiano-Reggiano
  • 9. 450 gram søtpoteter, skrellet og svært tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en mandolin; en ildfast form på 11 x 7 tommer
  2. 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  3. 33. Hell fløten, hvitløk, timian og cayenne i en kjele, og smak til med salt. Smak for å forsikre deg om at det er godt krydret. Kok opp og slå av varmen. La blandingen trekke i 15 til 20 minutter.
  4. 44. Smør en ildfast form og legg i ett tredjedel av de skivede nepeene. Strø en sjettedel av den revne osten over nepeene og legg små klatter av en sjettedel av smøret. Fjern timian og hvitløk fra fløten, og hell en sjettedel av fløten over nepeene. Gjenta lagdelingen fem ganger til, med å veksle mellom nepe og søtpotet, til alle ingrediensene er brukt opp, totalt seks lag.
  5. 55. Dekk formen med aluminiumsfolie, sett den på et stekebrett og stek i 35 til 40 minutter. Fjern folien og stek videre til overflaten er gyllen, ytterligere 20 minutter. Når retten er ferdig, skal en gaffel lett gli inn og ut av midten av formen.
  6. 66. La retten hvile i 10 til 12 minutter, før den serveres.