
Mini tyske pannekaker med eple- og Calvados-karamellsaus
oppdag en deilig oppskrift på mini tyske pannekaker med eplecalvados karamellsaus. perfekt for brunch eller dessert. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 kopp melk
- 1 toppet spiseskje granulert sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje finrevet appelsinskall
- 6 egg
- 1 kopp hvetemel
- 4 spiseskjeer smør, smeltet og avkjølt
- 1/2 teskje salt
- Nonstick-kokkespray
- Eples- og Calvados-karamellsaus, oppskrift følger
- 1/4 kopp melis blandet med 1 toppet teskje malt kanel
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 1 Gala-eple, skrelt, kjernet og hakket
- 1 Granny Smith-eple, skrelt, kjernet og hakket
- 1 kopp lett pakket muscovadosukker
- 1/4 kopp calvados
- 1/4 kopp kremfløte
- 3 ferske mynteblader, revet, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Bland melk, sukker, vanilje, finrevet sitrusskall og egg i en blender og kjør til det er jevnt.
- 3Tilsett mel, smør og salt, og kjør til det er helt glatt, ca. 1 minutt.
- 4Spray muffinsformer godt med non-stick bakefett, og hell 1/4 kopp røre i hver form, fyll omtrent tre fjerdedeler.
- 5Stek til de er oppblåste og gylne på toppen, ca. 15 minutter.
- 6Ta ut og la dem hvile på en bakerist i noen minutter.
- 7Fjern de enkelte pannekakene og legg dem på et fat.
- 8Pannekakene vil synke litt i midten.
- 9Fyll med noe av eple-Calvados karamellsaus og dryss over kanel og melis.
- 10Smelt smøret i en stor stekepanne over middels høy varme.
- 11Tilsett eplene og kok, rør om til de er myke, ca. 8 minutter.
- 12Visp inn sukkeret og kok til sukkeret har smeltet og det har blitt litt tykkere.
- 13Ta pannen av varmen, tilsett Calvados, og sett den tilbake på komfyren og kok til væsken har redusert.
- 14Tilsett kremfløten og kok til det er gjennomvarmt.
- 15Avslutt med mynte.