
Mini tyske pannekaker med eple- og Calvados-karamellsaus
oppdag en deilig oppskrift på mini tyske pannekaker med eplecalvados karamellsaus. perfekt for brunch eller dessert. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 kopp melk
 - 1 toppet spiseskje granulert sukker
 - 1 teskje vaniljeekstrakt
 - 1 teskje finrevet appelsinskall
 - 6 egg
 - 1 kopp hvetemel
 - 4 spiseskjeer smør, smeltet og avkjølt
 - 1/2 teskje salt
 - Nonstick-kokkespray
 - Eples- og Calvados-karamellsaus, oppskrift følger
 - 1/4 kopp melis blandet med 1 toppet teskje malt kanel
 - 4 spiseskjeer usaltet smør
 - 1 Gala-eple, skrelt, kjernet og hakket
 - 1 Granny Smith-eple, skrelt, kjernet og hakket
 - 1 kopp lett pakket muscovadosukker
 - 1/4 kopp calvados
 - 1/4 kopp kremfløte
 - 3 ferske mynteblader, revet, til pynt
 
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
 - 2Bland melk, sukker, vanilje, finrevet sitrusskall og egg i en blender og kjør til det er jevnt.
 - 3Tilsett mel, smør og salt, og kjør til det er helt glatt, ca. 1 minutt.
 - 4Spray muffinsformer godt med non-stick bakefett, og hell 1/4 kopp røre i hver form, fyll omtrent tre fjerdedeler.
 - 5Stek til de er oppblåste og gylne på toppen, ca. 15 minutter.
 - 6Ta ut og la dem hvile på en bakerist i noen minutter.
 - 7Fjern de enkelte pannekakene og legg dem på et fat.
 - 8Pannekakene vil synke litt i midten.
 - 9Fyll med noe av eple-Calvados karamellsaus og dryss over kanel og melis.
 - 10Smelt smøret i en stor stekepanne over middels høy varme.
 - 11Tilsett eplene og kok, rør om til de er myke, ca. 8 minutter.
 - 12Visp inn sukkeret og kok til sukkeret har smeltet og det har blitt litt tykkere.
 - 13Ta pannen av varmen, tilsett Calvados, og sett den tilbake på komfyren og kok til væsken har redusert.
 - 14Tilsett kremfløten og kok til det er gjennomvarmt.
 - 15Avslutt med mynte.
 





