Klassisk fransk toast med jordbærsirup

Klassisk fransk toast med jordbærsirup

Lær hvordan du lager klassisk french toast med deilig jordbærsirup. Perfekt for en smakfull frokost eller brunch. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 3 store egg
  • 2. 1/2 kopp helmelk
  • 3. 1 spiseskje malt kanel
  • 4. 4 spiseskjeer saltet smør
  • 5. 8 skiver vanlig hvitt brød
  • 6. Jordbærsirup til servering, oppskrift følger
  • 7. 1 kopp skivede jordbær (ca. 6 store hele)
  • 8. 1/2 kopp sukker
  • 9. 1/2 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Knekk eggene i en blender og tilsett melk og kanel. Kjør til eggeplommer og eggehviter er godt blandet. (Dette kan også gjøres i en lav skål med en visp eller gaffel.) Hell blandingen i en lav skål eller en vid bunnskål.
  3. 33. Varm opp en stor non-stick stekepanne eller takke på middels varme. Tilsett 2 spiseskjeer smør og la det smelte og fordele seg i pannen; når det er smeltet, dypp et stykke brød i eggeblandingen og la det trekke i omtrent 10 sekunder. Vend det og la det trekke på den andre siden. Dette er en rask prosess, så la ikke brødet trekke for lenge, da det kan bli for bløtt. La overflødig egg renne av, og legg brødet i den varme pannen. Dypp umiddelbart tre nye brødskiver, og pass på at du ikke overfyller pannen.
  4. 44. Kok til de er gyldne og brune, og snu én gang, ca. 2 minutter på hver side.
  5. 55. Gjenta med resten av smøret og brødskivene. Server med jordbærsirup over eller ved siden av, på bordet.
  6. 66. Ha jordbær, sukker, vanilje og 2 spiseskjeer vann i en vid kjele eller panne stor nok til å romme jordbærene i ett lag. La blandingen småkoke på middels-lav varme, og kok forsiktig til jordbærene er veldig myke og har en rubinrød farge gjennom hele, men fortsatt beholder formen, ca. 5 minutter.
  7. 77. Server varm over fransk toast eller ved siden av på bordet.