
Jordbær Shortcake
Lær hvordan du lager en deilig strawberry shortcake med ferske jordbær, krem og bunn. Perfekt for sommerens kaker og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
- Smørmelk Biscuits
- 3 kopper mel
- 4 teskjeer bakepulver
- 1 teskje natron
- 1/3 kopp sukker
- 1 1/2 teskjeer salt
- 3/4 kopp (1 1/2 staver) kaldt usaltet smør, skåret i små biter eller revet
- 1 kopp smørmelk
- 2 spiseskjeer kremfløte
- 1/4 kopp turbinadosukker
- Jordbærfyll
- 8 kopper jordbær (ca. 900 gram), skyllet, fjernet stilkene og skåret i skiver
- 1/4 kopp sukker
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- Pisket krem
- 2 kopper kremfløte
- 1 spiseskje sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1For kjeksene:
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 3Visp melet, bakepulveret, natron, sukkeret og saltet i en stor bakebolle.
- 4Bruk en food processor, en kakeskreller, eller fingrene dine til å blande inn de kalde smørbitene i de tørre ingrediensene til blandingen ligner grovt mel.
- 5Tilsett kulturmelk og rør forsiktig til det er fuktig. På det forberedte stekebrettet, sett 1/3 kopp deig for hver kjeks, og la dem stå med ca. 5 cm mellomrom. Pensle med fløte og strø over sukker.
- 6Stek til kjeksene er gyldne på toppen, ca. 15 til 20 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren.
- 7Legg de skivede jordbærene i en stor bolle. Tilsett sitronsaft og sukker, og vend forsiktig. La bærene trekke i 30 minutter til saften har utviklet seg.
- 8For pisket krem:
- 9Rett før servering, pisk fløten med en elektrisk mikser sammen med sukker og vaniljeekstrakt til den danner myke topper.
- 10For å servere kjeksene:
- 11Del kjeksene horisontalt i to. Plasser bunndelene på tallerkener, og fordel de forberedte bærene og en skje med pisket krem jevnt over kjeksene. Legg på den øverste delen av kjeksene og server med ekstra bær og saft ved siden av.