Eple- og gresskarpærekake

Eple- og gresskarpærekake

oppskrift på apple pumpkin pecan pie, en smakfull pai med epler, gresskar og pekannøtter. perfekt for høstsesongen og dessertbordet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. Nonstick kokespray
  • 2. 1 ferdiglaget paideigrunde
  • 3. All-purpose mel til utbaking
  • 4. 1 stor eggehvite
  • 5. Pekannøttfyll:
  • 6. 1 1/3 kopp pekannøtter
  • 7. 1/2 kopp lys mais sirup
  • 8. 1/3 kopp lettbrunt sukker
  • 9. 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 10. 1 stort egg
  • 11. Fin salt
  • 12. 3 Granny Smith epler
  • 13. 2 spiseskjeer sukker
  • 14. 1 spiseskje sitronsaft
  • 15. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 16. 1 teskje all-purpose mel
  • 17. Gresskarpai-fyll:
  • 18. 1 kopp rent gresskarpuré
  • 19. 1/2 kopp kremfløte
  • 20. 1/3 kopp sukker
  • 21. 1 stort egg
  • 22. 1/2 teskje gresskarpietspice
  • 23. Usøtet pisket krem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: En 24 cm dyp paiform; paivekter, ukokt ris eller tørkede bønner.
  2. 22. Til bunnen: Plasser ovnristen midt i ovnen og forvarm ovnen til 175°C. Smør bunnen og sidene av en 24 cm dyp paiform med non-stick stekespray.
  3. 33. Kjevle ut paideigen, om nødvendig, til en 25 cm runding på en lett melet overflate (eller mellom to ark med melet bakepapir). Hvis deigen blir for varm, kjøl den ned for å stivne. Legg deigen forsiktig i den forberedte paiformen. Brett den overhengende deigen under seg selv og lag penner langs kantene etter ønske. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
  4. 44. I mellomtiden, fordel pekannøttene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er gylne og ristet, 8 til 10 minutter. La dem avkjøle og skill ut 1/3 kopp; grovhakk den resterende 1/3 koppen pekannøtter til pynt og sett til side.
  5. 55. Sett paiformen på et stekebrett og dekk den kalde paibunnen med aluminiumsfolie eller et stort kaffefilter, og fyll med paivekter. Stek til kantene er akkurat gyldne, 15 til 18 minutter. Fjern folien med vektene, og pensle bunnen og kantene av deigen med eggehvite. Fortsett å steke til bunnen også er lett gyllen, ytterligere 8 til 10 minutter. Overfør til en rist og avkjøl helt. (Forstek paibunnen opptil 1 dag i forveien.)
  6. 66. Til pekannøttfyllet: Fordel de resterende 1 kopp pekannøtter i bunnen av den avkjølte paibunnen. Visp sammen maisirup, brunt sukker, smør, egg og 1/4 teskje salt i en middels bolle. Hell blandingen over pekannøttene. Stek til den akkurat har stivnet, 20 til 25 minutter. Overfør paien