MeXicansk tortilla-pizza

MeXicansk tortilla-pizza

Lær hvordan du lager mexicansk tortilla pizza hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 mais- eller fullkornstortillas (6 tommers i diameter)
  • 2. 1/2 kopp svartbønndip, oppskrift følger
  • 3. 1 stor tomat, frøet og hakket
  • 4. 1 kopp strimlet grønnkål
  • 5. 1/4 kopp hakket fersk koriander
  • 6. 2 teskjeer olivenolje
  • 7. 1/2 middels løk, hakket
  • 8. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 9. 1 spiseskje finhakket jalapeño
  • 10. 1 (425 gram) boks svarte bønner, drenert og skylt
  • 11. 2 spiseskjeer limesaft
  • 12. 1/4 teskje malt spisskummen
  • 13. 2 spiseskjeer grovhakket fersk koriander
  • 14. 1 spiseskje vann
  • 15. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Legg tortillalefsene på et stekebrett og smør 2 spiseskjeer med svartbønne-dip på hver. Topp med tomat og kål, og stek i 10 minutter. Ta pizzaene ut av ovnen og dryss litt koriander over hver. La dem avkjøle litt før de skjæres i båter.
  3. 33. Varm opp oljen i en stekepanne på middels varme. Tilsett løk og sautér til den blir myk, ca. 2 minutter. Rør inn hvitløk og jalapeño, og kok i ytterligere 1 minutt.
  4. 44. Ha bønnene i en foodprocessor. Tilsett løkblandingen og resten av ingrediensene, og kjør til en glatt puré.