
Daniels sardine- og rødpapriketerrin
oppskrift på en smakfull sardine- og rød pepper terrine. perfekt som forrett, enkel å lage og full av smak. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Sentr en stativ i ovnen og forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på et stekebrett og fordel sardiner eller laks i ett lag på brettet. Krydre filetene på begge sider med salt og pepper, og drypp over en kvart av olivenoljen. Strø halvparten av salvie, timian, rosmarin og hvitløk over filetene, og sett brettet inn i ovnen. Stek sardinen i 7 minutter, eller til de akkurat er gjennomstekt. Ta sardinen ut av stekebrettet, avkjøl, og sett deretter i kjøleskapet. Legg et nytt lag med bakepapir på stekebrettet og legg auberginen på. Krydre aubergineskivene med salt og pepper, samt resten av oljen og urtene. Stek auberginen i 20 til 25 minutter, eller til den er mør. Avkjøl og sett deretter i kjøleskapet for å avkjøle.
- 2Kle en avlang form (ca. 21,5 x 11,5 x 6 cm) med plastfolie, slik at den henger over kantene. Terrinen skal bygges opp med lag av aubergine, paprika, sardiner og tomater, startende med auberginen. For å begynne, skjær aubergineskivene slik at de passer i terrinen, og legg et lag aubergine i bunnen og oppover sidene av formen. La skivene overlappe litt og henge over kanten. Legg deretter paprika, så sardiner, og til slutt tomater. Gjenta med resten av ingrediensene, og avslutt med å brette aubergineskivene over toppen av terrinen, og jevn ut overflaten med et ekstra lag aubergine. Dekk toppen med plastfolien som henger over kantene, og trykk en ekstra plastfolie mot toppen for å sikre.
- 3Skjær ut en bit av bølgepapp som passer inn i toppen av terrinen, og trykk den godt ned mot plastfolien. Legg en vekt, for eksempel en hermetikkboks på 450 gram, oppå pappen. Sett terrinen på et bakepapirkledd bre