Søtpotet, bacon og eplehash

Søtpotet, bacon og eplehash

oppskrift på søtpotet bacon og eple hash. en smakfull og enkel rett som passer til frokost eller lunsj, perfekt for høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1. 2 garnnøster yams, skrelt og kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 2. Extra virgin olivenolje
  • 3. Kosher-salt
  • 4. 4 til 6 skiver tyktskåret bacon, kuttet i lardons
  • 5. 1 stor løk, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 6. 2 Granny Smith epler, kjernet og kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 7. 4 vårløk, hvite og grønne deler adskilt og tynnsnittet
  • 8. 1/2 kopp grønne gresskarkjerner (pepitas), ristet

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 33. I en stor bolle, tilsett søtpotetene, drypp over olivenolje og strø over salt etter smak. Vend godt slik at de dekkes, og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek søtpotetene til de er myke, men ikke møre, ca. 10 til 15 minutter. Ta dem ut av ovnen og sett til side.
  4. 44. Smør en stor stekepanne med olivenolje. Tilsett bacon og varm opp pannen på middels varme. Når baconet begynner å bli sprøtt og brunt, tilsett løken, krydre med salt og stek til løken er veldig myk og aromatisk. Tilsett eplene og det hvite påscalliet, og stek i 3 til 4 minutter. Rør inn søtpotetene, og stek til de er gjennomkokte og begynner å bli sprø, ca. 7 til 8 minutter.
  5. 55. Overfør til et serveringsfat og pynt med grønn del av vårløken og gresskarkjerner.
  6. 66. Fantastisk!