Herb Crusted Beef Tenderloin

Herb Crusted Beef Tenderloin

Lær hvordan du lager en saftig herb crusted beef tenderloin med denne enkle oppskriften. Perfekt til festlige anledninger og søndagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund storfe tenderloin, midtstykke, trimmed
  • 2. 1/4 kopp olivenolje
  • 3. 2 teskjeer hakket fersk rosmarin
  • 4. 2 teskjeer hakket fersk italiensk persille
  • 5. 2 teskjeer hakkede ferske timianblader
  • 6. 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 7. 1 spiseskje kosher salt
  • 8. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 9. Potetflan, oppskrift følger
  • 10. 1 kopp rød løkmarmelade, oppskrift følger
  • 11. 1 spiseskje usaltet smør
  • 12. 3 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 13. 9 Yukon Gold-poteter, veldig tynne skiver (ca. 1,4 kg)
  • 14. 1/2 pund gruyère, revet
  • 15. 3 egg
  • 16. 1 1/2 kopper kremfløte
  • 17. 1 spiseskje kosher salt
  • 18. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 19. 1/4 teskje revet muskatnøtt
  • 20. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 21. 1 1/2 pund rød løk, tynne skiver
  • 22. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 23. 1 1/2 teskjeer kosher salt
  • 24. 1/2 kopp ruby port
  • 25. 1/2 kopp rødvinseddik
  • 26. 1 1/2 teskjeer hakket fersk timian

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en ovnfast stekepanne og kjøttsnor, en 20 x 20 x 5 cm bakeform og bakepapir.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 33. Bind storfe med kjøttsnor og gni det inn med olivenolje. Bland rosmarin, persille, timian og hvitløk, og klapp blandingen på storfeet. Krydre med salt og pepper.
  4. 44. Varm opp en ovnfast stekepanne på høy varme, og stek storfeet, snu det jevnlig for å få det brunt på alle sider, ca. 5 minutter. Sett pannen direkte i ovnen og stek storfeet i 20–25 minutter. La det hvile i 10 minutter før du fjerner snoren og skjærer i skiver.
  5. 55. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  6. 66. Legg bakepapir i bunnen og opp langs kantene på en 20 x 20 x 5 cm bakeform. Gni bakepapiret inn med smør og litt hvitløk. Legg potetene i overlappende rader for å dekke bunnen av formen. Strø over litt ost og hvitløk. Gjenta lagdelingen til alle potetene, osten og hvitløken er brukt opp.
  7. 77. Visp sammen egg, fløte, salt, pepper og muskatnøtt. Hell eggeblandingen over potetene. Trykk lett ned på potetene for å fordele blandingen jevnt. Dekk formen med bakepapir og stek i 1 ½ time. (Fjern bakepapiret de siste 20 minuttene for å få en brun topp).
  8. 88. La flan hvile i minst 15 minutter før du snur den ut av formen og skjærer i serveringsstykker. Denne retten er best å lage dagen før, deretter porsjonere og varme opp i en ovn på 200 grader Celsius i 10–15 minutter.
  9. 99. Varm opp olivenolje i en middels stor kjele på middels høy varme, tilsett løk og kok i 7 minutter til den er myk, rør jevnlig. Rør inn sukker