
Herb Crusted Beef Tenderloin
Lær hvordan du lager en saftig herb crusted beef tenderloin med denne enkle oppskriften. Perfekt til festlige anledninger og søndagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en ovnfast stekepanne og kjøttsnor, en 20 x 20 x 5 cm bakeform og bakepapir.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 33. Bind storfe med kjøttsnor og gni det inn med olivenolje. Bland rosmarin, persille, timian og hvitløk, og klapp blandingen på storfeet. Krydre med salt og pepper.
- 44. Varm opp en ovnfast stekepanne på høy varme, og stek storfeet, snu det jevnlig for å få det brunt på alle sider, ca. 5 minutter. Sett pannen direkte i ovnen og stek storfeet i 20–25 minutter. La det hvile i 10 minutter før du fjerner snoren og skjærer i skiver.
- 55. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 66. Legg bakepapir i bunnen og opp langs kantene på en 20 x 20 x 5 cm bakeform. Gni bakepapiret inn med smør og litt hvitløk. Legg potetene i overlappende rader for å dekke bunnen av formen. Strø over litt ost og hvitløk. Gjenta lagdelingen til alle potetene, osten og hvitløken er brukt opp.
- 77. Visp sammen egg, fløte, salt, pepper og muskatnøtt. Hell eggeblandingen over potetene. Trykk lett ned på potetene for å fordele blandingen jevnt. Dekk formen med bakepapir og stek i 1 ½ time. (Fjern bakepapiret de siste 20 minuttene for å få en brun topp).
- 88. La flan hvile i minst 15 minutter før du snur den ut av formen og skjærer i serveringsstykker. Denne retten er best å lage dagen før, deretter porsjonere og varme opp i en ovn på 200 grader Celsius i 10–15 minutter.
- 99. Varm opp olivenolje i en middels stor kjele på middels høy varme, tilsett løk og kok i 7 minutter til den er myk, rør jevnlig. Rør inn sukker