
Engelsk trifle
Lær hvordan du lager en klassisk engelsk trifle med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning, med lag av frukt, kake og krem.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Kutt sjokoladekake i to på langs, og trim halvdelene slik at de dekker bunnen av en glassformet trifle- eller en 23 cm rettsiden glassbolle. Dryss kaken med sherry for å la den trekke inn, og smør på syltetøy, varm eventuelt opp syltetøyet for å lette påføringen. Legg bær, kiwi og fersken oppå kaken.
- 22. Varm melken i toppen av et dobbelkoker over middels lav varme til det dannes film på overflaten. Pisk eggene med sukker og vanilje i en bolle over vannbad til det blir en tykk, jevn røre. Hell deretter sakte den varme melken i eggene, mens du pisker kontinuerlig. Hell blandingen i en tykkbunnet kjele og rør over lav varme til eggekremen dekker baksiden av en skje, ca. 10–15 minutter. Ikke la den koke. Sil den gjennom en fin sil. Avkjøl eggekremen i en bolle satt i isvann, og rør av og til. Hell den avkjølte eggekremen over frukten. Sett i kjøleskapet, dekket, i minst 4 timer.
- 33. Pisk krem til myke topper. Rør inn melis og fortsett å piske til stiv. Fordel den piskede kremen over trifleen og pynt med jordbær.