Engelsk trifle

Engelsk trifle

Lær hvordan du lager en klassisk engelsk trifle med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning, med lag av frukt, kake og krem.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 eggeplommer
  • 2. 1 1/4 kopper sukker
  • 3. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 4. 2 kopper helmelk
  • 5. 1/2 pint piskefløte
  • 6. 2 spiseskjeer melis
  • 7. jordbær, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kutt sjokoladekake i to på langs, og trim halvdelene slik at de dekker bunnen av en glassformet trifle- eller en 23 cm rettsiden glassbolle. Dryss kaken med sherry for å la den trekke inn, og smør på syltetøy, varm eventuelt opp syltetøyet for å lette påføringen. Legg bær, kiwi og fersken oppå kaken.
  2. 22. Varm melken i toppen av et dobbelkoker over middels lav varme til det dannes film på overflaten. Pisk eggene med sukker og vanilje i en bolle over vannbad til det blir en tykk, jevn røre. Hell deretter sakte den varme melken i eggene, mens du pisker kontinuerlig. Hell blandingen i en tykkbunnet kjele og rør over lav varme til eggekremen dekker baksiden av en skje, ca. 10–15 minutter. Ikke la den koke. Sil den gjennom en fin sil. Avkjøl eggekremen i en bolle satt i isvann, og rør av og til. Hell den avkjølte eggekremen over frukten. Sett i kjøleskapet, dekket, i minst 4 timer.
  3. 33. Pisk krem til myke topper. Rør inn melis og fortsett å piske til stiv. Fordel den piskede kremen over trifleen og pynt med jordbær.