
Ristet aubergine-caponata
Lær hvordan du lager en velsmakende roasted eggplant caponata. En perfekt forrett full av smak, enkel å lage og ideell for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 33. Plasser hele auberginen på brettet, stikk flere ganger med en gaffel, og gni den inn med olivenolje. Stek i 45 til 50 minutter, til auberginen er veldig myk når du stikker den med en kniv. La den avkjøle. Del auberginen i to, skrell den, og kast skinnet.
- 4Plasser auberginen, paprikaene og oliven i en food processor med steel blade og puls til det er grovhakket. Hell over i en bolle.
- 54. I mellomtiden, varm opp 1 spiseskje olivenolje i en middels stor stekepanne. Tilsett løk og rød pepperflak, og kok over middels varme i 5 minutter, til løken er lett brunet. Tilsett hvitløk, kok i 1 minutt, og ha det i aubergineblandingen.
- 6Tilsett persille, pinjekjerner, sitronsaft, kapers, tomatpuré, eddik, salt og pepper, og bland godt. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i noen timer for å la smakene utvikle seg. Smak til med krydder, og server romtemperert med ristet pitabrød i trekanter.