Avocado BLT-toast

Avocado BLT-toast

oppskrift på avocado blt toast, perfekt for en rask og næringsrik frokost. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 1. 2 modne avokadoer, delt i to, uten stein og skrellet
  • 2. 2. 3 vårløk, hvite og lysegrønne deler, hakket
  • 3. 3. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 4. 4. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 5. 5. Fin salt og nykvernet svart pepper
  • 6. 6. 8 skiver røkt bacon
  • 7. 7. 1 spiseskje usaltet smør
  • 8. 8. 4 skiver surdeigsbrød eller annet crusty hvitt brød, ca. 2 cm tykke
  • 9. 9. 4 store egg
  • 10. 10. 2 kopper løst pakket blandede grønne blader
  • 11. 11. Fire skiver tomat, ca. 1,5 cm tykke

Fremgangsmåte

  1. 11. Mos avokadene i en middels stor bol til de er grovkornede og jevne. Rør inn vårløk, sitronsaft, rød pepperflak, 1/2 teskje salt og noen korn svart pepper; sett til side.
  2. 22. Kok baconet i en stor non-stick panne over middels varme til det er sprøtt, ca. 4 minutter på hver side; overfør til en tallerken med papirhåndkle. Fjern og sett til side alt unntatt 1 spiseskje av fettet. Tilsett smøret i pannen, og surr det til det smelter og blander seg med fettet. Dypp begge sider av hver brødskive i fettet for å dekke, og kok til de er brune og sprø, ca. 2 minutter på hver side. Overfør ristet brød til et skjærebrett. Skru opp varmen til middels høy. Tilsett 1 spiseskje av det reserverte fettet i pannen, knekk eggene i ett lag, dekk til og stek til eggehvitene er sprø i kantene, men plommene er rennende, ca. 2 minutter.
  3. 33. I mellomtiden, smør hver ristet brød med 1/4 av den moste avokadoen, og overfør til et serveringsfat med en slikkepott. Topp hver brødskive med 1/2 kopp av grønnfargen, 1 tomatskive strødd med salt og pepper, 2 skiver bacon og et stekt egg, og server med gaffel og kniv.